Muutos linjaukseen: Kaikki 1.-3.-luokkien oppilaat saavat tarvittaessa lähiopetusta – Kangasalla opetusta kuudella koululla

0
Koulujen mahdollisesta avaamisesta tiedotetaan mahdollisesti jo tänään keskiviikkona. Kangasalla on varauduttu molempiin vaihtoehtoihin.

Vastaisuudessa kaikki peruskoulun 1.—3.-luokkien oppilaat voivat saada tarvittaessa opetusta myös lähiopetuksena, linjaa opetusministeriö.

Lähiopetus rajattiin aluksi alaluokilla vain niihin oppilaisiin, joiden huoltajat työskentelevät yhteiskunnan kannalta kriittisillä toimialoilla.

Uuden linjauksen jälkeenkään kouluun ei ole kuitenkaan pakko mennä, vaan myös 1.—3.-luokkalaisia suositellaan vahvasti osallistumaan opetukseen etäopetuksen välityksellä, mikäli mahdollista.

Linjausta päädyttiin opetusministeriön mukaan tarkentamaan, koska kriittisten alojen määritelmä on herättänyt hämmennystä ja vaihtelevia tulkintoja perusopetuksen järjestäjissä.

Kangasalla lähiopetusta annetaan seuraavilla kuudella koululla; Vatiala, Suorama (myös Tursolan oppilaat), Liuksiala, Kirkkoharju (myös Huutijärven ja Raikun oppilaat), Ruutana (myös Havisevan oppilaat) ja Sariola (myös Kuhmalahden ja Vilpeilän oppilaat).

Kangasalan kaupunki kertoo, että pyrkii parhaansa mukaan järjestämään koulukyydit ja kouluruokailun maanantaiksi, mutta se ei välttämättä kaikilta osin onnistu.

Valtioneuvoston asiasta antamaa asetusta muutettiin tänään perjantaina. Muutoksella lisätään oppilaiden yhdenvertaista oikeutta saada tarvittaessa perusopetuslain mukaista lähiopetusta, opetusministeriö linjaa.

Perusopetuksen 4.-10.-luokkien oppilaille opetus järjestetään etäopetuksena ja poikkeuksellisin opetusjärjestelyin lähiopetuksen sijaan. Rajoitusten ensisijaisena pyrkimyksenä on ehkäistä koronavirusepidemian leviäminen.

Varhaiskasvatuksen palveluja voivat edelleen käyttää kaikki niitä tarvitsevat lapset. Varhaiskasvatuksen järjestämisvastuusta luovutaan tilanteissa, joissa lapsen vanhemmat tai muut huoltajat voivat järjestää lapsen hoidon muutoin.

Säännöksellä halutaan varmistaa varhaiskasvatus kaikille niille lapsille, joille vanhemmat tai muut huoltajat eivät muulla tavoin pysty järjestämään hoitoa.

Uusi asetuksen muutos tulee voimaan ensi maanantaina.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.