Myllystenpohjantien liikehuoneistojen paikalle kaavaillaan korttelikokonaisuutta – ”Kaupungin tahtotila on selvä”

0
Viitesuunnitelmakuvassa on Myllystenpohjantien alkupää torilta päin kuvattuna. Kortteliin on tarkoitus tulla liiketiloja, toimistoja ja asuntoja lähivuosina. Kuva: Aarti Ollila Ristola arkkitehdit Oy.
Viitesuunnitelmakuvassa on Myllystenpohjantien alkupää torilta päin kuvattuna. Kortteliin on tarkoitus tulla liiketiloja, toimistoja ja asuntoja lähivuosina. Kuva: Aarti Ollila Ristola arkkitehdit Oy.

Nykyisten Myllystenpohjan ja Harjunsola II:n liikekiinteistöjen paikalle aiotaan rakentaa muutaman vuoden sisällä täysin uusi korttelikokonaisuus.

Kortteliin on suunniteltu kivijalkakauppoja, toimistotiloja ja asuntoja. Kaupunki toivoo sen houkuttelevan uusia yrityksiä, mutta myös, että tällä hetkellä Myllypohjan korttelissa toimivat yritykset jatkaisivat uudessa korttelissa.

– Korttelia on suunniteltu silläkin periaatteella, että nykyisin liikekiinteistöissä toimivat yritykset voisivat siirtyä siihen. Neuvottelemme myös Keskon kanssa aktiivisesti, jotta Tampereentien toiselle puolelle laajennettavan kaupan yhteyteen tulisi reilusti liiketiloja ja palveluita, kaupungin geodeetti Juha Iivonen kertoo.

Kaupunki katsookin, että alueen kokonaisuudistus on sekä taloudellisesti että toiminnallisesti niiden peruskorjausta järkevämpää.

Hänen mukaansa neuvotteluja Myllypohjan yrittäjien kanssa ei ole vielä käyty, sillä tämänhetkisen arvion mukaan Myllypohjan alueen rakennustyöt päässevät alkuun aikaisintaan kahden vuoden päästä.

Kaupunki on alustavasti suunnitellut sijoittavansa uuteen korttelikokonaisuuteen teknisen virastonsa.

Liiketilojen lisäksi uuteen kortteliin kaavoitetaan myös asuntoja. Kaupungin keskeinen tavoite nimittäin on lisätä paitsi keskustan liiketiloja myös houkutella sinne lisää asukkaita.

Kaupungin tahtotila selvä

Nykyiset Myllypohjan ja Harjunsola II:n liikekiinteistöt ovat akuutissa peruskorjauksen tarpeessa. Kaupunki katsookin, että alueen kokonaisuudistus on sekä taloudellisesti että toiminnallisesti niiden peruskorjausta järkevämpää.

Sen mukaan myös muut kiinteistöjen omistajat – seurakunta ja Kangasalan Sanomat Oy – kannattavat liikekiinteistöjen uudistamista.

– Neuvottelut ovat kesken, mutta toivottavasti pääsemme asiassa lähiaikoina eteenpäin. Myllypohjan korttelin kehittäminen olisi luontainen jatkumo nyt tapahtuneille positiivisille muutoksille keskustassa. Kaupungin tahtotila on selvä, Iivonen sanoo.

Tällä hetkellä kaupunki laatii Myllystenpohjan asemakaavoitusta. Samalla on tarkoitus mahdollistaa Tampereentien alikulkuväylän rakentaminen. K-Supermarketin kohdalle suunniteltu alikulku helpottaisi keskusta-asioijien liikkumista Ellintien korttelin ja uimahallin välillä.

Iivonen kertoo, että alikulkuväylän toteutumiseen vaikuttaa myös Keskon ja kaupungin yhteistyön eteneminen.

Neuvottelut ovat kesken, mutta toivottavasti pääsemme asiassa lähiaikoina eteenpäin. Myllypohjan korttelin kehittäminen olisi luontainen jatkumo nyt tapahtuneille positiivisille muutoksille keskustassa. Kaupungin tahtotila on selvä.

Ne ovat solmineet yhteistoimintasopimuksen, jossa Ellintieltä on varattu tilaa Keskolle K-Supermarketin laajentamiseen jopa K-Citymarketin kokoiseksi. Vuonna 2018 solmittua sopimusta on jatkettu jo kahteen kertaan. Nykyinen sopimus on voimassa syyskuun loppuun asti.

– On luontevaa, että alikulku suunnitellaan samaan aikaan kaupan laajennuksen kanssa, Iivonen toteaa.

Myllystenpohjan korttelin kehittäminen alkoi jo vuonna 2015 Uusi Kangasala -työpajoissa. Kesällä 2019 kaupunki teetti korttelin uudisrakentamisesta viitesuunnitelmia Aarti Ollila Ristola arkkitehdit Oy:llä.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.