Myös toisin ajattelevien kannattaa täyttää Väyrysen kannattajakortti

0
Näinhän tässä juuri piti käydä. Tuula Komsi sympatiseeraa Paavo Väyrysen ajatuksia ja päinvastoin. Yhteistyö on luonnollinen seuraus.

Paavo Väyrysen presidenttiehdokkuuteen pyrkivän kansalaisliikkeen yhteyshenkilö Tuula Komsi avaa haastattelun yllättävästi: – Väyrysen kannattajakortin allekirjoittaminen ei tarkoita sitä, että sitoutuisi äänestämään häntä presidentinvaaleissa. Eri mieltä olevienkin kannattaa täyttää kortti, jotta vaalikeskusteluihin saadaan särmää ja uusia, erilaisia mielipiteitä. Suomi ei tarvitse nyt hyminää, vaan kovia tyyppejä, jotka kertovat, miten maatamme pitää viedä eteenpäin.

Uudenlainen politiikka on Komsin mielestä tarpeen etenkin nyt, kun Suomi tuntuu muuttuvan viikossa.– Ei pidä ajatella, että hällä väliä vaaleista, Niinistö voittaa kuitenkin. Itse haluan ehdottomasti nähdä monesta asiasta eri mieltä olevat Niinistön ja Väyrysen yhteisessä vaalitentissä. Mitä olisi debatti ilman Väyrystä.

Väyrysen ehdolle asettautumiseen tarvitaan 20 000 allekirjoitettua kannattajajakorttia. Kangasalainen Komsi on yksi näistä kerääjistä.
Tuula Komsi on  valittu myös Kansalaispuoleen hallitukseen.– Paavo Väyrynen soitti ja pyysi. Olin tietysti täydellisen yllättynyt, vaikka tiesinkin jakavani hänen arvomaailmansa ja ajatuksensa. Hän puolestaan oli tutustunut mielipiteisiini lehtikirjoitusteni ja blogini kautta.
Hallituksen jäsenenä hän on mukana luomassa strategioita ja hyväksymässä puolueen julkiset kannanotot sekä hallitukseen tulevat uudet asiantuntijajäsenet.

”Paavo on persumpi kuin persut”. Komsi allekirjoittaa tämän ulkopuolelta tulleen sloganin mielellään. Yksi selkeä ero kuitenkin on: Väyrynen puolustaa maaseutua. – Jos suomalainen ruokatuotanto ajetaan alas, se ei enää nouse, ei ainakaan pitkään, pitkään aikaan. Jos tuotantomme on ulkoistettu, mitä seuraa, kun maailmalla tapahtuu vakava ruokakriisi, Komsi kysyy. – Helsinkiläisessä punavihreässä kuplassa ajatellaan, että ruokaahan saa kaupasta ja sähkö tulee pistokkeesta. Tiedän tämän naiiviuden, koska olen Helsingissä asuessani nähnyt ja kuullut sen.Perheen muutto pääkaupungista Kangasalle paransi Komsin mukaan elämänlaatua tuhatprosenttisesti. – Kaikki eivät halua asua tiiviisti kaupungissa, vaikka se olisi kuinka kustannustehokasta. Asumisjärjestelyjen lähtökohtana pitää olla ihmisen oma halu ja hyvinvointi.

Väyrysen tapaan Komsi on itsenäisyysmielinen.– Suomea myydään pala palata ulkomaille. Kansallista varallisuuttamme siirretään pikku hiljaa kansainväliseen omistukseen niin, etteivät suomalaiset edes tajua sitä. Komsin mielestä Sama koskee EU-lainsäädäntöä. Kohta se on vienyt meiltä kaiken itsemääräämisoikeuden.

Hän vastustaa ehdottomasti Euroopan yhteistä sotilaallista liittoutumista. Hänen mukaansa se asettaisi Suomelle vieläkin ankarampia velvoitteita kuin Naton jäsenmailla on; sotimaan pitäisi lähteä tarvittaessa esimerkiksi Baltian maihin. EU:sta ollaan tekemässä Natin eurooppalaista pilaria. – Toivoin, etteivät suomalaiset olisi niin kovin sinisilmäisiä. Kaikkea, mitä meille kerrotaan, ei pidä uskoa, vaan on otettava itse selvää.

Komsi kannattaa maahanmuuttopolitiikan tiukentamista. Hänen mielestään suomalaiset saavat tällä hetkellä olla turhautuneita ja vihaisia.– Vihaisuus on eri asia kuin vihapuhe. Jos mielipidettään ei saa ilmaista, viha vain lisääntyy. Tiukka arvostelu ja asiassa pysyminen ei ole rasisimia, hän tähdentää. Komsi kirjoittaa aktiivisesti Tuulan kliseeklinikka – blogia.– Siellä ovat tietenkin pääosassa asiat, en suinkaan minä henkilönä.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.