Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Myyjäiset aiheuttavat päänvaivaa

Tuula Ruusumaa
Pääkirjoitus - 25.11.2014 kello 8.09

Nyt on se aika vuodesta, jolloin kodeissa valmistaudutaan erilaisiin myyjäisiin. Niitä riittää sekä koulun että harrastustoiminnan puolesta.
Monia vanhempia ahdistaa omien taitojen ja ajan puute. Piparkakkutalojen ja havukranssien väsääminen tuntuu ylivoimaiselta suoritukselta, ja kaikkein mieluiten rahasuoritus tehtäisiin suoraan tilille.

Jos kuitenkin siirtää katseen vanhemmasta lapseen ja miettii asiaa hänen kannaltaan, myyjäiset näyttäytyvät jo varsin toisenlaisina.
Muistatteko sitä tunnetta lapsuuden joulujuhlissa, jossa verhon välistä kytättiin, milloin omat vanhemmat tulevat paikalle? Ainakin omalla kohdallani nämä oli hauskoja lapsuuden kokemuksia, jotka muistan vielä aikuisenakin.
Omien vanhempien osallistuminen erilaisiin koulun ja harrastustoiminnan yhteisiin rientoihin on lapselle äärimmäisen tärkeää. Tätä samaa kokemusta palvelee myös vuosittainen myyjäisrumba.
Lapselle on tärkeää se, että vanhemmat ovat mukana lapsen asioissa. Oleellista ei ole niinkään se, onko piparkakkutalon katto suorassa.

Mikä sitten neuvoksi, jos taidoista ja ajasta on puutetta? Ainahan voi kutsua talkoisiin mukaan sukulaisia, ystäviä tai kummeja. Samalla voi vaikkapa hörpätä yhdessä jouluiset glögit ja nauttia yhteisestä tekemisestä.
Tomusokerilla, sellofaanilla ja koreilla ruseteilla on mahdollista pelastaa sellaisetkin tuotokset, joissa kaikki ei ole mennyt millilleen oikein.
Lapsen mielessä on kuitenkin saattanut syntyä sellainen iso tunne, joka ei kaipaa kuorrutusta ja joka kantaa pitkälle.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös