Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Myyrät riesana Kyötikkälän viljelypalstoilla

Sadonkorjuun koittaessa palstaviljelijät kokivat ikäviä yllätyksiä Kyötikkälässä. Lukuisat myyränkolot palstojen välisellä polulla kielivät jo keväällä myyräkannan kasvusta, mutta vasta syksyllä tuhojen laajuus paljastui.  – Jäin kokonaan ilman uuniperunoita. Myyrät ovat syöneet kaikki rosamundat. Myös maa-artisokat ja palsternakat ovat niiden herkkua, Veikko Männistö kertoo.  Myyrät ovat popsineet hyvällä halulla myös Elvi Tanskasen ja Tuula Kamilan satoa. – Ne vievät porkkanat ja perunat, eikä sitä edes näe päällepäin. Kuokkiessa löytyy vain tyhjät kolot, Kamila kertoo.

Uutiset - 21.10.2017 kello 10.00
Kangasalan Sanomat / Lotta Loikkanen
Myyrät riesana Kyötikkälän viljelypalstoilla
Tuula Kamila ja Veikko Männistö polkevat myyränkoloja.

Viljelijät ovat yrittäneet karkoittaa myyriä. Tanskanen on yhdessä lapsenlapsensa Luka Heikkisen kanssa kaivellut koloja ja kaatanut niihin etikkaa. Kamila on kokeillut etikan lisäksi kanankakkaa. Suurin syy myyräkannan kasvuun on viljelijöiden mukaan hoitamattomissa palstoissa. Pitkässä ruohikossa myyrät ovat päässeet lisääntymään ja ovat levittäytyneet pitkin puutarha-aluetta.

Aiheesta lisää keskiviikkona 25.10 ilmestyvästä lehdestämme.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös