Nahkatakkinen tyttö tanssii 80-luvulla

0
Kangasalan lukion musikaali Nahkatakkinen tyttö syntyy musiikinopettaja Aimo Laitamon, ohjaaja Piritta Lumouksen ja musiikinopettaja Panu Ukkosen johdolla. Oppilaat valittiin musikaaliin useiden ehdokkaiden joukosta.

Kello on kolme iltapäivällä ja Kangasalan lukion auditoriossa harjoitellaan tanssia. Auditorion edessä joukko opiskelijoita käy vuorosanoja läpi. Harjoitukset alkavat vasta tunnin kuluttua, mutta suurin osa joulukuun kolmannella viikolla ensi-iltansa saavan musikaalin näyttelijöistä ja tanssijoista on saapunut jo paikalle.

Nahkatakkisen tytön päärooleissa esiintyvien Suvi Heikkisen ja Erik Aholan mukaan työtä on vielä paljon jäljellä.

– Aikaa on vielä viitisen viikkoa, ja tahti alkaa tiukentua loppua kohti, Heikkinen vakuuttaa.

– Vuorosanat alkavat olla suurinpiirtein hallussa, mutta koreografioita olemme alkaneet harjoitella vasta vähän aikaa sitten, Ahola täydentää.

Musikaali on työllistänyt siinä esiintyviä lukiolaisia tähän mennessä noin 60 päivän ajan.

– Varsinkin kun harjoitukset kulkevat koulun vierellä ja harjoiteltavaa on paljon, niin onhan tämä raskasta mutta samalla myös erittäin palkitsevaa, Heikkinen kertoo.

Musikaalin kehystarinassa seurataan nuoria, jotka isoäitien varoituksista huolimatta lähtevät viettämään viikonloppua hylätylle kesämökille. Idyllin taakse kätkeytyy kuitenkin enemmän kuin ensikatsomalta luulisi. Tapahtumat kietoutuvat nimittäin vanhaan legendaan, joka alkaa hetki hetkeltä tuntua yhä todellisemmalta.

Dingon vuonna 1985 julkaiseman singlen nimeä kantavan musikaalin ovat käsikirjoittaneet Hanna Suutela, Matti Suomela ja Kari Jagt. Kangasalan lukion työstämän version ohjaa Piritta Lumous.

Nahkatakkinen tyttö saa ensi-iltansa Kangasalan lukion auditoriossa 16. joulukuuta.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.