Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Glögi & piparitarjoilu 16.11.Glögi & piparitarjoilu 16.11.

Näin presidentin puoliso, rouva Jenni Haukio, lähetti terveiset kesäteatterille

Ensi vuonna vietetään Minna Canthin syntymän 175-juhlavuotta, jonka suojelija on tasavallan presidentin puoliso, rouva Jenni Haukio.  Hän lähetti tervehdyksensä Ramppi-teatterin Työmiehen vaimon ensi-iltaan. Tekstin luki Minna Canthin seuran puheenjohtaja Elise Tarkoma.

Uutiset - 3.7.2018 kello 16.44
Kangasalan Sanomat
Näin presidentin puoliso, rouva Jenni Haukio, lähetti terveiset kesäteatterille
Työmiehen vaimossa esiintyvät muiden muassa Essi Särkijärvi, Päivi Koskela, Sampsa Salo, Karo Hult, Eetu Hyytiäinen, Markku Järvinen, Essi Suominen ja Karoliina Heinänen. Kuva: Ramppi-teatteri

TASAVALLAN PRESIDENTIN PUOLISON JENNI HAUKION TERVEHDYS 27.6.2018

Jo 23 vuoden ajan on Ramppi-teatteri harrastelijavoimin tarjonnut kaikille näytelmätaiteesta kiinnostuneille monimuotoisia teatterielämyksiä. Yli 100 000 kulttuurin ystävää on käynyt katsomassa teatterin esityksiä ja tänä iltana koetaan jälleen uusi, ainutlaatuinen ensi-ilta Canthin Työmiehen vaimon vallatessa tämän Kangasalan Kesäteatterin lavan Suomen suven luonnonkauneuden keskellä.

Ensi vuonna vietetään Minna Canthin syntymän 175-vuotismerkkivuotta, jonka suojelijana minulla on ilo toimia. Vapauden, tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden puolustaja Canth olisi riemuissaan nähdessään Työmiehen vaimon elävän yhä edelleen väkevänä taiteena maamme teatterikentällä. Klassikot säilyvät elävinä vain niitä esittämällä. Ramppi-teatteri on tehnyt arvokkaan ja viisaan valinnan nostaessaan juuri Canthin tämän kesän näytelmäkirjailijakseen.

Taiteilija itse luonnehti Työmiehen vaimon ensimmäistä versiota, Homsantuuta kirjoittaessaan seuraavasti:

”…Mutta sen kirjoittaminen on niin äärettömän hauskaa. Sitä tehdessäni tunnen välistä niin suurta voimaa, rohkeutta ja vapautta, melkein uhkamielisyyttä. Kuinkahan hyvä sotasankari minusta olisi tullutkaan, jos olisin ollut mies ja elänyt sotaisena aikana!”

Voima, rohkeus, vapaus, uhkamielisyys – juuri näissä elementeissä kiteytyy Työmiehen vaimon ajaton sisältö, joka puhuttelee nykyihmistä yhtä syvällisesti kuin kantaesityksensä aikaan vuonna 1885. Niin kauan kuin on olemassa epätasa-arvoa, on syytä kuunnella Canthin viestejä.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!

Minna Canthilla oli harvinaislaatuinen kyky asettua heikomman asemaan, nähdä maailmaa sorretun silmin, ymmärtää toiseutta ja erilaisuutta. Juuri tällaista näkemystä ja ymmärrystä tarvitsemme omassakin ajassamme – myötätunnon taitoa ja epäitsekkyyttä. Nauttikaatte näistä sisällöistä tänä iltana täysin rinnoin, Ramppi-teatterin oivaltavan ja raikkaan uuden näytelmäsovituksen myötä. Toivotan teille kaikille mitä antoisinta ensi-iltaa!

Jenni Haukio
Minna Canth 175-juhlavuoden 2019 suojelija, tasavallan presidentin puoliso

---

Arvion Ramppi-teatterin ensi-illasta voit lukea tästä.

---

Edit 4.7. kello 10.22: lisätty linkki teatterikritiikkiin.

 

Kommentoi / Keskustele aiheesta
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös