Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Nauhataajamaan mahtuu väkeä

Tuula Ruusumaa
Pääkirjoitus - 5.9.2018 kello 7.00

Tässä lehdessä kerrotaan, että Puusepäntien ja Kaarina Maununtyttären tien alue S-marketin naapurissa alkaa rakentua.

Lisäksi uutisoimme, että kaupunki vuokraa rakennusliikkeille neljä tonttia pitkillä vuokrasopimuksilla Vatialasta, Ilkosta ja Liuksialasta.

Tähän voidaan lisätä jo rakenteilla olevien kohteiden päälle Pohjola Rakennuksen massiiviset suunnitelmat Kangasalantien varrelle, niin kutsutun Tarpilan alueelle.

Kangasala kasvaa ja kehittyy. Se on oikea suunta, vaikka usein kaupunkilaisten suusta kuuleekin lausahduksen, pitääkö joka paikka rakentaa täyteen.

Kaupungistuminen on maailmanlaajuinen megatrendi. Siksi vastaus kysymykseen kuuluu, että kyllä pitää. Kuten eläköityvä tekninen johtaja toisaalla tässä lehdessä sanoo, kaikki elävät keskukset tiivistyvät.

Sinne, missä on jo valmiiksi ihmisiä ja joukko­liikennettä, kannattaa rakentaa lisää asuintiloja uusille ihmisille.

Toinen positiivinen uutinen on se, että myös kaupungin oma yhtiö rakentaa vuokrataloja. Ne tulevat sopivasti Tredun tuntumaan, vaikka eivät ole varsinaisia opiskelija-asuntoja.

Paras yhteiskuntarakenne on sopivasti sekoittunut: omistusasunnot ja vuokra-asunnot ovat sulassa sovussa keskenään.

Kangasala on rakentumassa hyvää vauhtia tähän suuntaan.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös