Nauhataajaman bussiyhteydet kehittämisen keskiössä

0

Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikenteen palvelutasomäärittely vuosille 2017-2021 on lausuntokierroksella. 

Kangasalan kunta painottaa nauhataajaman yhteyksien jatkuvaa kehittämistä. Tärkeimpiä kohdealueita ovat Vatiala, Lentola ja keskusta. 

Kunnanhallitus hyväksyi maanantaina kunnan lausunnon, joka korostaa nykyisen yhdyskuntarakenteen eheyttämistä. Uudet asunnot ja työpaikat tulevat useimmiten joukkoliikenteen laatukäytävien varsille. 

Nauhataajaman lisäksi asutus kasvaa erityisesti Asemantien varressa ja Ruutanassa. Joukkoliikenteen käyttäjämäärän jatkuva kasvu on tavoite erityisesti alueilla, jotka houkuttelevat uusia asukkaita ja yritys­toimintaa. 

Keskusta sijoittuu joukkoliikenteen toiseksi korkeimmalle palvelutasolle eli luokkaan 5. Suorama ja Lentola ovat pääosin luokassa 4. Kunnassa ei ole yhtään korkeimman palvelutason aluetta. 

Tärkein yhteys Tampereelle on linja 40, jonka vuorot ovat olleet ruuhka-aikoina täysiä. Linjan ruuhka-aikojen vuoroväli lyheni 20 minuutista 15 minuuttiin, mikä vastaa palvelutasoluokan 5 vaatimuksia. 

Yksi palvelutasotavoitteista on matka-ajaltaan henkilöautolle kilpailukykyisen yhteyden vahvistaminen nauhataajaman ja Tampereen keskustan välillä. Tämä ei ole helppo tehtävä. 

– Vuorojen lisääminen linjalla 40 on jo vähentänyt bussien ruuhkaisuutta. Ajoaikojen lyhentäminen on sen sijaan vaikeaa erityisesti lähivuosina, liikennesuunnittelija Tuomas Kähkönen sanoo. 

Lue lisää joukkoliikenteen näkymistä 20.7.2017 ilmestyneestä numerostamme: https://kangasalansanomat.fi/ksdigi

 

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.