Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Näytelmäkirjailija ja ohjaaja Sirkku Peltola on Kangasalan lukion kunniaylioppilas vuonna 2019

Näytelmäkirjailija ja ohjaaja Sirkku Peltola on valittu Kangasalan lukion tämän vuoden kunniaylioppilaaksi. Hän on Kangasalan lukion 20. kunniaylioppilas.

Uutiset - 25.4.2019 kello 9.18
Kangasalan Sanomat
Näytelmäkirjailija ja ohjaaja Sirkku Peltola on Kangasalan lukion kunniaylioppilas vuonna 2019
Sirkku Peltola Kuvaaja: Kari Sunnari.

Peltola on syntynyt vuonna 1960 ja hän on kirjoittanut 32 näytelmää, joista kuusi on musikaaleja. 

Näytelmiä on käännetty 14 kielelle, ja niitä esitetty muun muassa USA:ssa, Venäjällä, Slovakiassa, Sloveniassa, Islannissa, Latviassa, Virossa ja Ranskassa. Ohjaustöitä Peltola on tehnyt lukuisissa suomalaisissa ammattiteattereissa.

Tällä hetkellä tuotantoa on nähtävissä muun muassa Tampereen Työväen Teatterissa. Lisäksi kirjailija-ohjaaja on palkittu mm. Lea-palkinnolla, Suomi-palkinnolla ja Olavi Veistäjä – palkinnolla. Pro Finlandia – mitalin hän sai vuonna 2018. 

Peltola valmistui Kangasalan lukiosta vuonna 1979. Tunnustus luovutetaan Peltolalle Kangasalan lukion lakkiaisjuhlassa kesäkuun alussa. 

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös