Näyttämötaide kutsuu päätoimittajaa

0
Näyttämöilmaisu vetää Antti Järviniemeä puoleensa. Joulukuun ensimmäisestä päivästä alkaen Järviniemi vilahtaa Joulukalenterissa, joka kulkee tänä vuonna otsikolla Jäätävä seikkailu. Päärooleissa nähdään muun muassa Pirkka-Pekka Petelius ja Vesa Vierikko.

Antti Järviniemi istuu Kangasalan kirjaston aulassa ja katsoo suoraan silmiin. Olemus on rauhallinen. Jännityksestä ei näy merkkiäkään.

– Olen tottunut olemaan katseen ja huomion kohteena. Yläkoulussa minulla oli valinnaisena aineena ilmaisutaito, ja aina kun on ollut tilaisuus päästä esiintymään, niin aika usein minut löytää lavalta tekemästä jotain.

Järviniemi on tehnyt paljon muutakin kuin jotain. Viime keväänä lukiolainen päätyi Kangasalaface-muotikilpailuun ainoana miesmallina. Keväällä avautui myös toinen mahdollisuus. 

– Yleisradiolle päädyin koulumme kautta. Käyn Tampereen yhteiskoulun lukiota, joka on ilmaisutaidon erityislukio. Näyttämötyönopettaja suositteli, että kannattaisi lähteä kokeilemaan.

Niinpä kun joulukuun ensimmäinen päivä koittaa ja on jälleen aika avata joulukalenterin ensimmäinen luukku, kalenterin televisioidusta versiosta paljastuu Järviniemi yhdessä muiden ohjelmaan valittujen tonttujen kanssa. Joulukalenteri on Järviniemen ensimmäinen kosketus televisiomaailmaan.

– Aikaisimmillaan kuvaukset alkoivat kuudelta aamulla, sillä meidät tontut maskeerattiin ennen isoja staroja. Useimmat päivät alkoivat onneksi vasta seitsemältä. Heräsin siinä viiden aikaan, ja äiti ajoi minut Tohloppiin aamupalan jälkeen.

Järviniemi toimii tällä hetkellä kaiken muun lisäksi Nuori kulttuuri -säätiön julkaiseman blogin ja tapahtumatoimituksen päätoimittajana.

– Säätiö järjestää vuosittain nuorten valtakunnallisia katselmustapahtumia, jollaisessa olin mukana päätoimittajana toukokuussa. Tuolloin tapahtuma kokosi yhteen liki 2 000 nuorta teatteriharrastajaa.

Näyttämöilmaisu kietoutuu myös tulevaisuutta koskeviin suunnitelmiin. Järviniemi haaveilee pääsevänsä Teatterikorkeakouluun.

– Olen ajatellut hakea sinne, mutta totta kai minulla on varasuunnitelmakin. Teatterikorkeakouluun eivät kaikki kuitenkaan pääse ensimmäisellä yrityksellä. Joka tapauksessa olisi hienoa päästä tekemään enemmän Joulukalenterin kaltaisia projekteja.

Joulukalenteri: Jäätävä seikkailu esitetään Yle TV2:ssa 1.12. alkaen.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.