Koti Uutiset NCC luopui keskustan kehittämishankkeesta

  NCC luopui keskustan kehittämishankkeesta

  0

  Linja-autoaseman ja Myllystenpohjantien kiinteistöjen jalostaminen uusiksi asunnoiksi ja liiketiloiksi lykkääntyy toistaiseksi.

  Vuoden verran hanketta kehitellyt NCC Rakennus Oy on ilmoittanut kunnalle ja kiinteistöjen omistajille vetäytyvänsä projektista, koska taloudelliset laskelmat eivät tukeneet toteuttamista.

  – Emme saaneet taloudellista yhtälöä toimimaan. Asuntojen hinnat olisivat muodostuneet markkinahintaan nähden liian kalliiksi. Suurimpana syynä kalleuteen ovat maanalaiset paikoitustilat, johtaja Kalervo Sipiläinen Tampereen NCC:stä perustelee.

  Toimintarauha yrityksille

  Sipiläisen mukaan hankkeen raukeamiseen vaikuttivat myös Hartelan ja muutamien muiden rakentajien vireillä olevat asuinkerrostalohankkeet.

  – Samaan markkinaan ei pysty tekemään uutta tuotantoa lisää Kangasalan kokoisella paikkakunnalla. Päätös ei kuitenkaan tarkoita, että emme olisi edelleen kiinnostuneita tutkimaan Kangasalan hanketta, kunhan pysäköinti saadaan jotenkin järjestetyksi edullisemmalla tavalla.

  Sipiläinen toteaa, että yhtiö halusi ilmoittaa luopumisestaan myös siksi, etteivät yhtiöiden osakkaat ja vuokralaiset tarvitsisi toimia epävarmuudessa.

  NCC Rakennus Oy luopui myös Pirkkalan keskustassa uuden asemakaavan eteenpäin viemisestä, mutta sillä ei ollut Sipiläisen mukaan yhteyttä Kangasalan hankkeeseen.

  Tampereen Kansi ja Keskusareenan mahdollinen rakentaminen ei myöskään ollut päätöksen taustalla.

  – Pirkkalassa liiketilojen pääyrittäjä halusi lisäaikaa investointiratkaisulleen. Kansi ja Keskusareena on oma projektinsa, eikä vaikuta muihin kohteisiimme.

  Kunta pohtii jatkotoimia

  NCC Rakennus Oy:n luopumisilmoitus menee kunnanhallituksen käsittelyyn.

  Hallitus pohtinee myös hankkeen jatkoa.

  – Varmaan mietitään, haetaanko kohteelle uutta kehittäjää. Toivoisin kyllä, että hanke etenisi, kun kaavaakin on lähdetty muuttamaan ja saataisiin se kaivattu toinen päivittäistavarakauppa keskustaan, tekninen johtaja Mikko Ilkka sanoo.

  Mikko Ilkan mukaan NCC:n luopuminen ei sinänsä ollut suuri yllätys. Alueella on kunnan lisäksi paljon yksityisiä omistajia, mikä tekee kehitystyöstä ongelmallisen.

  – Kunta ei voi yksin hanketta toteuttaa, mutta ei tässä käsiä silti pystyyn nosteta.

  – NCC teki varmaan parhaansa hankkeen kehittämisessä.

  Vireillä olevaan hotellihankkeeseen NCC:n vetäytyminen ei vaikuta.

  Hotellia ja samaan kerrostaloon tulevia asuntoja suunnitellaan uimahallin viereen.

  Hotelliprojektia vetävän Capital Five Oy:n toimitusjohtaja Juha Ryhänen kertoo, että hankkeen kehitystyö on käynnissä.

  – Neuvottelut eri tahojen kanssa ovat menossa, mutta tämä vaihe vie yleensä kuukausia. Hankken toteuttaminen Kangasalan tapaisella paikkakunnalla vaatii räätälin työtä.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän