Neljän vuosisadan musiikkia Kangasalan kirkossa Pirkanmaan Laulajien tulkitsemana

0

Kangasalan kirkossa kuullaan elokuun alussa hengellistä musiikkia neljän vuosisadan ajalta Pirkanmaan Laulajien tulkitsemana. Laulua säestää uruilla ja pianolla Kangasalan seurakunnan johtava kanttori Jukka Heroja.

Konsertissa kuullaan perinteisiä tekstejä kuten Ave Maria (Kuula), Te Deum (Händel) ja Ave verum corpus (Jenkins) sekä tuttuja suomalaisten säveltäjien lauluja Schubertia ja Beethovenia unohtamatta.

Pirkanmaan Laulajat on vuonna 1999 perustettu laulajien yhdistys. Yhdistyksen jäseninä on tällä hetkellä 21 yksinlaulun harrastajaa ja ammattilaista.

Jukka Heroja kertoo, että laulunopiskelu on kovaa työtä. Se vaatii aikaa ja säännöllistä harjoittelua, jotta lauluun liittyvät asiat alkavat upota lihasmuistiin. Laulunopiskelu jatkuu koko elämän ajan.

– Lied-kirjallisuus on laulunopiskelijoiden perusmateriaalia, ja saksankielinen kirjallisuus on oleellisessa asemassa opiskelussa. Mutta myös kotimaisilta säveltäjiltä löytyy hienoja sävellyksiä. Ne sopivat erittäin hyvin kesäaikaan, koska luonto on usein vahvasti läsnä runoissa. Hengelliset laulut sopivat aina konserttiohjelmaan, Heroja sanoo.

Pirkanmaan Laulajien kirkkokonsertti Sun ristis juurehen – hartaita lauluja Kangasalan kirkossa sunnuntaina 2.8. klo 16. Vapaa pääsy.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.