Nimikilpailussa paljon hyviä vaihtoehtoja

0

Kangasalan kulttuuritalon nimikilpailu keräsi kesän ja syksyn aikana 140 ehdotusta.

Nimitoimikunta valitsi seuraavat kolme ehdotusta äänestykseen: Kangasalatalo, Finnetalo ja Kangasalan Helmi.

Kangasalan Kesäpäivä -nimi oli myös valittujen joukossa, mutta se jouduttiin lopulta jättämään pois, koska nimi on rekisteröity keskustan entiselle K-marketille.

Valintakriteereinä käytettiin muun muassa nimen yhteyttä Kangasalaan ja sen historiaan, tunnettuutta, markkinoinnin helppoutta ja kansainvälistä käytettävyyttä.

Luovia ehdotuksia

Nimiehdotuksissa oli useita hauskoja ja luovia nimiä. Moni ehdotus kunnioitti paikallisia kulttuurivaikuttajia, kuten ehdotuksissa Thulentupa, Kaarinan Kulttuuritalo ja Kulttuurikeskus Mörmanni.

Nimien kirjossa näkyi myös ärtymystä koko hanketta kohtaan, kuten ehdotukset Turhapurokratia, Toralinna ja Kangkula osoittavat.

Paikannimet ja Kesäpäivä Kangasalla -laulu olivat myös inspiroineet nimiä.

Ehdotusten joukosta löytyvät muiden muassa Längelmävesitalo, Kulttuuritalo Sarsa ja Harjulan seljänteen kulttuuritalo.

Äänestys käynnissä

140 ehdokkaasta lopulliseen äänestykseen nimet valitsi nimitoimikunta, johon kuuluivat puheenjohtaja Erkki Frick, Anja Aarnio, Hanna Laine, Heikki Lyytinen, Jyrki Lähteenmäki ja Martti Silvennoinen.

Kolmesta vaihtoehdosta mieleistään voi äänestää kunnan verkkosivujen kautta tai äänestyslipukkeella kirjastoissa ja kunnanviraston neuvonnassa. Eniten ääniä saanut ehdotus voittaa.

Äänestys alkoi viime keskiviikkona ja päättyy maanantaina 14. lokakuuta.

Katso kaikki kulttuuritalon nimiehdotukset tästä.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.