Nordea luopuu tallelokeropalvelusta Kangasalla

0
Nordea lopettaa tallelokeropalvelun Kangasalan konttorissa. Kangasalan Aito Säästöpankissa ja Osuuspankissa palvelu säilyy edelleen. Kangasalan Aito Säästöpankin pankinjohtaja Heini Piitulainen esittelee lokeron sisälle laitettavia laatikoita.

Kangasalan Nordean konttori lopettaa tallelokeropalvelun tämän kuun lopussa. 
Tallelokeroissa on voinut säilyttää muun muassa arvopapereita, kuten asunto-osakkeita, testamenttejä ja edunvalvonta-asiakirjoja. Niiden lisäksi lokeroissa on voinut pitää arvoesineitä koruista lasten valokuviin.

Miksi tallelokeropalvelu lopetetaan, Nordea Sata-Hämeen johtaja Elina Lampinen?
– Uusia lokeroita ei juurikaan enää kysytä ja vanhojen käyttö on aika passiivista. Palvelumme myös muuttuu koko ajan enemmän ajanvarauksella toimivaksi. Silloin tallelokeroiden hallinnoiminen on hankalaa.

Missä asiakkaat voivat tavaroitaan jatkossa säilöä?
– Tarjoamme tilalle asiakirjasäilytyspalvelua eli pankki arkistoi asiakkaan tärkeät asiakirjat. Papereita voi sitten pyytää itselleen soittamalla tai verkon kautta. Uuden palvelun etu on se, että esimerkiksi testamentti voidaan toimittaa suoraan edunsaajalle.

Entä jos haluaa tuoda koruja tai muita esineitä säilytykseen?
– Jos asiakkaalla on muuta arvotavaraa, jonka haluaa säilyttää pankissa, niin meillä on edelleen sellaisia konttoreita, joissa tallelokeropalvelu vielä on. Lähin tällainen konttori on Tampereella.

Tieto tallelokeropalvelusta on herättänyt epäilyksiä. Ei kai Nordean Kangasalan konttoria lopeteta?
– Sellaista päätöstä ei ole olemassa. Henkilökunta on kyllä vähentynyt, koska asiakaskäyttäytyminen on muuttunut. Jo yli neljännes asuntolainoista esimerkiksi neuvotellaan verkossa, Lampinen kertoo.

Selvitimme myös Kangasalan Aito Säästöpankilta ja Kangasalan seudun Osuuspankilta, onko niillä tallelokeroita ja kuinka suositusta palvelusta on kyse. 
Onko tallelokeroille kysyntää?
– Se on suosittu palvelu. Meillä on noin 300 tallelokeroa, jotka ovat melkein kaikki käytössä, Aito Säästöpankin pankinjohtaja Heini Piitulainen kertoo.
– Tallelokeroita on Pälkäneen, Vatialan ja Kangasalan konttoreissa, tosin Vatialassa ei nyt ole vapaita lokeroita. Lokerot ovat suosittuja ja niitä kysellään säännöllisesti, OP Kangasalan pankinjohtaja Aila Lampainen kertoo.

Nordean lopettaessa tallelokerot herää kysymys, aikovatko muutkin pankit luopua palvelusta jossain vaiheessa.
Miten käy tallelokeroiden tulevaisuudessa?
– Tällä hetkellä ei ole suunnitelmia, että lokeroiden määrä vähenisi tai niistä luovuttaisiin, Lampainen sanoo.
Piitulainen uskoo, että tallelokeroiden tarve pienenee tulevaisuudessa, mutta ei lopu kokonaan.
– Asiakirjat muuttuvat sähköisiksi, mutta samalla turvallisuushakuisuus on kuitenkin lisääntynyt, Piitulainen toteaa.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.