Nuorekkaat kolmikymppiset tekevät paluun

0
Heinähatun ja Vilttitossun vauhdikas loma ei mene odotusten mukaisesti.

Kattilakosken perhe päätyy vahingossa lomailemaan poliisien mökille ja poliisit Rillirousku ja Isonapa naapuriin perheen vuokraamalle huvilalle.

Kun molemmat seurueet ovat kaivanneet lomaa toisistaan ja lähiseudulla kulkee vielä rosvokaksikko etsimässä aiemmin kätkemäänsä ryöstösaalista, on väärinkäsitysten komedia kypsä nautittavaksi.

Vaikka aiemman Heinähattu ja Vilttitossu -elokuvan tasolle ei ylletä, on lähdemateriaali niin hyvää, että pahasti pieleen ei voi mennä.

Plussaa tulee siitä, että elokuva todella on sopiva koko perheelle, eikä nykytrendiä piilottaa aikuisille suunnattuja vitsejä lastenelokuvaan juuri näy. Hahmot avautuvat silti eri tasolla aikuisyleisölle, tästä esimerkkinä etenkin tyttöjen vanhemmat.

Toisaalta alkuperäismateriaalin koomisuus nojaa paljon stereotyyppeihin, joita olisi mielellään nähnyt haastettavan.

Roolitöiden kirjo kulkee innottomasta helpon kautta loistavaan saakka, joskus jo vain yhden näyttelijän kohdalla.

Siskonpeti-fanit voivat innostua siitä, että aikuisnäyttelijöistä suurin osa on sketsisarjasta tuttuja kasvoja, joista etenkin Krisse Salminen ja Pirjo Heikkilä Alibullenin neiteinä onnistuvat.

Nuoret tähdet loistavat keskiössä ja tuovat hahmonsa eloon juuri oikealla energialla ja asenteella.

Sinikka ja Tiina Nopolan tekemä käsikirjoitus perustuu samannimiseen kirjaan, josta on aiemmin tehty myös näytelmä.

Heinähatusta ja Vilttitossusta kertovat kirjat ovat olleet suosittuja jo lähes 30 vuoden ajan, ja niiden paluu valkokankaalle on tervetullut – toki samojen kirjailijoiden Risto Räppääjä -sarja on hauska, mutta Heinähatun ja Vilttitossun lämpimän vinksahtaneeseen maailmaan on kotoisa palata.

Toivottavasti heidän seikkailuitaan saadaan seurata vielä lisääkin!

Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset. Ohjaaja: Anna Dahlman. Näyttelijät: Emily Shipway, Ella Kangas. Ikäraja: S. Kesto: 91 min. Esitykset Kangasala-talossa perjantaina 24.11. kello 18.30, lauantaina 25.11. kello 13, lauantaina 2.12. klo 11.30, torstaina 7.12. kello 15 (vauvakino).

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.