Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Tarjous voimassa 23.10. asti tai niin kauan kuin tuotteita riittääTarjous voimassa 23.10. asti tai niin kauan kuin tuotteita riittää

Nuoren kesäyrittäjän mattopesulassa soi pian uusi puhelin

Värikäs räsymatto puhdistuu kovaa kyytiä, kun 13-vuotias kangasalalainen Kerttu Salminen ahkeroi Havisevan matonpesupaikalla aurinkoisena aamupäivänä. Mutta mikä sai Salmisen aloittamaan kesätyöt matonpesijänä?

Uutiset - 22.6.2017 kello 8.46
Nuoren kesäyrittäjän mattopesulassa soi pian uusi puhelin
Kerttu Salminen jynssää matot puhtaiksi juuriharjalla ja mäntysuovalla.

– Iskä sanoi, että pese mattoja, kun sanoin, että haluan uuden puhelimen, Salminen kertoo.

Salmisen haaveissa siintää uusi noin 600 euron iPhone-puhelin. Rahat siihen on tarkoitus tienata itse pesemällä kangasalalaisten mattoja. Salminen mainostaa pääasiassa matonpesupalvelua tarjoavaa Kertun Ikkuna ja Mattopesu nimistä yritystään Facebookissa.

Matonpesuapua tarvitsevat voivat maksaa vastineeksi puhtaista matoista haluamansa verran.

– Ei vielä tiedetä, mitä ansaitaan, mutta tavoite on, että kun koulut alkavat, niin uusi puhelin on taskussa, isä Jussi Salminen toteaa.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!

Mattopesutilauksia on jo jonossa useasta eri paikasta, mutta Salmisten mukaan lisää otetaan edelleen. Tähän mennessä pesuapua ovat tilanneet pääasiassa tutut ja tuntemattomat perheet.

Kertun Mattopesun palveluihin ei kuulu vain mattojen peseminen, vaan matot haetaan asiakkaan kotoa pesupäivän aamuna ja palautetaan puhtaina illalla tai seuraavana päivänä.

Puhtaiden mattojen salaisuus on Salmisten mukaan aito havumäntysuopa, josta tulee kaupan päälle hyvä tuoksu. Matot puhdistuvat aina Jussi Salmisen avustuksen ja valvovan silmän alla joko Havisevan, Huutijärven tai Vehoniemen matonpesupaikalla.

Jussi Salminen kertoo tienanneensa itsekin nuorena kesäisin pesemällä mattoja. Hän pitää tärkeänä, että nuorille annetaan mahdollisuus tehdä töitä ja tienata omaa rahaa.

– On hyvä kannustaa nuoria tekemään töitä. He osaavat vaikka mitä, Jussi Salminen toteaa.
Opastusta Kerttu Salminen saa isänsä lisäksi tarvittaessa myös äidiltään ja mummultaan, joilta matonpesu niin ikään sujuu.

Mattopyykillä tienaamisessa on Kerttu Salmisen mukaan hyviä ja huonoja puolia. Kovasta työstä palkintona odottava uusi puhelin motivoi tekemään töitä, vaikka aikaa meneekin ja kuuma tulee. Jussi Salminen toivoo, että mattojen peseminen antaa Kertulle kipinän tehdä työtä ja ansaita, jotta voi hankkia haluamiaan asioita.

Lue lisää kesätyöyrittäjyydestä ja kesätyöyrityksistä uusimmasta numerosta. https://kangasalansanomat.fi/ksdigi

Kommentoi / Keskustele aiheesta
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös