Nuoret pääsevät koristelemaan Pikkolan vanhan päiväkodin graffiteilla

0
Pikkolan päiväkoti jää pois käytöstä elokuun alussa. Sen jättämää aukkoa paikkaamaan perustetaan Suoraman Punapauloihin kaksi ryhmää ja Vesaniemen päiväkotiin yksi.
PPikkolan päiväkoti on valmistunut vuonna 1976. Purettavaksi määrätty rakennus saa uuden ilmeen nuorten graffitityöpajassa. Kuva: Kangasalan kaupunki

Purettavien kohteiden listalla oleva Pikkolan vanha päiväkoti saa uuden ilmeen, kun nuoret pääsevät toteuttamaan itseään taiteilijavetoisen urbaania taidetta tuottavan pirkanmaalaisen yhdistyksen Spraycankontrol ry:n ohjaamana. Päiväkodilla pidettävä graffitityöpaja pyörii non-stoppina lauantaina 22. elokuuta klo 15-21.

Tapahtumaa ei pidetä kaatosateella.

Spraycankontrol suunnittelee luonnoksen graffitiin, piissin, jossa on kirjaimia, kuvallisia elementtejä ja tausta. Monivärinen, yhteinen teos viimeistellään ja maalataan osallistujien kanssa suoraan seinään. Maalattavia seiniä on kolme. Omia maaleja ei tarvita, mutta niitä voi halutessaan käyttää.

Spraycankontrol Ry on vuonna 2016 Tampereella perustettu urbaania taidetta edistävä yhdistys. Yhdistyksen tavoitteena on lisätä väriä ja kulttuuria ihmisten arkiympäristöön. Yhdistys järjestää tapahtumia, sekä edistää katutaiteen harrastus- ja nauttimismahdollisuuksia Pirkanmaalla. Yhdistys pyrkii järjestämään aiheeseen liittyvää neuvontaa ja tiedotusta, näyttelyitä, maalauskohteita, toteuttaa tilaustöitä sekä alan mediajulkaisuja.


Tapahtuman järjestävät Kangasalan kulttuuripalvelut ja Kimmo Pyykkö -taidemuseo yhteistyössä Kangasalan nuorisopalvelut ja Spraycankontrol Ry. Tapahtuma on osa Kimmo Pyykkö -taidemuseon Jussi TwoSevenin All Is One -näyttelyn oheisohjelmaa.

Graffitityöpaja Pikkolan vanhalla päiväkodilla, Riihikuja 5 lauantaina 22. elokuuta klo 15-21. Tapahtuma löytyy Facebookista.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.