Nuorisovaltuuston 25-vuotista taivalta juhlitaan Pirtillä lauantaina – iltajuhla avoin kaikille

0
Nuorisovaltuusto kokoontuu noin kuukausittain, tarvittaessa useamminkin. Kuva: Arkisto


Kangasalan Nuorisovaltuusto juhlii lauantaina 25-vuotista taivaltaan. Juhlat pidetään Kangasalan Pirtillä. Juhlallisuudet alkavat kello kolmen aikaan iltapäivällä tervehdyksillä, juhlakokouksella ja katsauksella nuorisovaltuuston historiaan.

Tervehdykset kuullaan muiden muassa presidentiltä, kaupungilta ja Nuorisovaltuustojen liitolta. Kangasalan Yrittäjät luovuttavat vuoden kangasalalainen palkinnon nuorisovaltuustolle.

Puoli viiden aikaan vuorossa on Pikkuteatterin esitys Kohtalona murhat, jonka jälkeen nautitaan juhlatarjoiluista.

Juhlaan on kutsuttu kangas­alalaisia nuoria, nuorisovaltuutettuja ympäri Pirkanmaata, aiemmin kaupungin nuorisovaltuustossa toimineita henkilöitä sekä kaupungin valtuutettuja ja päättäjiä.

Kello 17 alkaa päihteetön iltajuhla, jonne on vapaa pääsy. Sinne ovat tervetulleita kaikki nuoret ja vähän vanhemmatkin juhlista kiinnostuneet.

Iltajuhlassa esiintyvät DJ Vide sekä Kangasalan oma bändi the Wonderless, joka soittaa menevää rokkia.

Nuorten etua ajamassa

Kangasalan Nuorisovaltuusto perustettiin vuonna 1995. Se oli ensimmäinen pysyväksi tarkoitettu nuorten valtuusto Suomessa.
Kangasalan nuorisovaltuusto valvoo paikallisten nuorten etua ja pyrkii parantamaan nuorten vaikuttamismahdollisuuksia kaupungin päätöksenteossa, koulussa ja vapaa-ajalla.

Nuorisovaltuusto on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton. Sillä on nimetyt edustajat kaupungin sivistys- ja elinympäristölautakunnassa, sekä sosiaali- ja terveyslautakunnassa sekä kaksi edustajaa läsnä kaupunginvaltuuston kokouksissa.

Lisäksi nuorisovaltuutetut toimivat mukana lasten ja nuorten asioita käsittelevissä työryhmissä.

Nuorisovaltuuston jäsenmäärä on 20 varsinaista jäsentä ja 10 varajäsentä ja valtuuston toimikausi on kaksi vuotta. Toimintaan voi osallistua kuka tahansa 13–20-vuotias kangasalalainen tai paikkakunnalla opiskeleva nuori.

Nuvan 25-vuotisjuhlia oli tarkoitus juhlia jo keväällä, mutta korona siirsi juhlia syksylle.

Juhlinta osuu nyt nuorisotyön viikkoa, jonka teemana on nuorten yhteiskunnallinen osallisuus paikallisella tasolla.

Nuvan 25-vuotisjuhlat ­Kangasalan Pirtillä lauantaina 12.9. klo 15. Päiväjuhlaan voi ilmoittautua sähköpostitse osoitteeseen nuvakangasala@gmail.com Kaikille avoin iltajuhla alkaa klo 17.

Lue lisää:

Viides ja viimeinen vuosi – Nuorisovaltuuston puheenjohtajan Niko Tammelin on nyt aika keskittyä opiskeluun

Nuorisovaltuuston aika sytytti kiinnostuksen yhteisiin asioihin – entiset nuvalaiset muistelevat

Muokattu 11.9. kello 11.48. Lisätty tieto nuorisotyön viikosta.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.