Koti Uutiset Nyrkkeilevä kultakolmikko toi kerralla kolme mestaruutta Kangasalle

  Nyrkkeilevä kultakolmikko toi kerralla kolme mestaruutta Kangasalle

  0
  Eveliina Taimi, Aksa Mäkelä ja Pihla Kaivo-oja iloitsivat mestaruuksista yhdessä. Kuva: Marko Taimi

  Kangasalalaisnuoret puhdistivat pöydän nyrkkeilyn A ja B-poikien ja tyttöjen SM-turnauksessa Lahdessa viime viikonloppuna.

  Sunnuntain finaalit käynnistyivät alle 50-kiloisten B-tyttöjen ottelulla. 16-vuotias Pihla Kaivo-oja pääsi arvalla finaaliin, kun sarjassa oli kolme osanottajaa. Ottelussa hän kukisti Tuusulan Nyrkkeilijöiden Nina Huurunaisen kaikin tuomariäänin. Ensimmäinen erä meni mestarin mukaan hieman unisesti, mutta sitten ote parani.

  –Sain kulmassa hyviä neuvoja ja tsemppiä. Hallitsin kehää, sain selkeitä osumia ja pidin oman pään puhtaana. Kolmannessa erässä onnistuin toteuttamaan sarjoja, myös koukut upposivat hyvin, Pihla kuvailee ottelua.

  Pian seuratoverin jälkeen kehään hyppäsi Eveliina Taimi. 66-kiloisten tyttöjen suorassa finaalissa Eveliina  sai vastaansa tutun vastustajan, Kempeleen Pyrintöä edustavan Vilma Kuusikon.

  –Toukokuussa ottelimme Pirkka-turnauksessa, silloin voitin  4-1, nyt 5-0. Tuomion julistuksessa tiesin voittaneeni, oli sellainen fiilis, sain paremmat osumat ja ottelin selkeämmin, Eveliina kertoo.

  Neljännen perättäisen suomenmestaruutensa voittanut 16-vuotias Eveliina palkittiin myös turnauksen parhaana tyttönä.

  –Se tuli yllätyksenä, en osannut yhtään odottaa tällaista, hän toteaa.

  A-poikien 69 kilon sarjassa Aksa Mäkelä otteli lauantain semifinaalissa Someron Voiman Ahmed Alin kanssa 5-0 pistevoiton. Sunnuntain finaali Tampereen Työväen Nyrkkeilijöiden Otto Lähteenmäen kanssa ei kestänyt täyttä aikaa, kun tuomari keskeytti ottelun ensimmäisessä erässä.

  Tampereen Voimailuseuraa edustavia nyrkkeilijöitä valmentaa Askar Sarsenbayev ja Maarit Teuronen. Turnauksessa huoltajana toimi lisäksi Ilkka Kastikainen.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän