Nyssen bussit puhdistuvat nanopinnoitteella – tarrat merkkinä käsittelystä

0

Kaikki Nysse-liikenteen bussit aiotaan desinfioida ruiskuttamalla niiden pinnoille nanopinnoite.

Tampereen seudun joukkoliikenteen tiedotteen mukaan nanopinnoitetekniikka tuhoaa tutkitusti bakteereja ja viruksia tehokkaasti.

– Valokatalyysiin perustuvan pinnoiteratkaisu on ympäristöystävällinen ja vaaraton niin ihmisille kuin eläimillekin, tiedotteessa kerrotaan.

Työn toteuttaa pintapuhtauspalveluihin erikoistunut Nanope Oy.

Nanopinnoiteliuos sisältää vesiliukoista titaanidioksidia, hopeaioneja ja vettä. Se muodostaa kalvon ja takaa siten käsitellyille pinnoille pitkäikäisen antimikrobisen suojan, joka kestää puolesta vuodesta vuoteen.

Pinnoitteen desinfioiva vaikutus voidaan todentaa pintapuhtaustestillä, jota käytetään yleisesti muun muassa sairaaloiden ja suurkeittiöiden puhtaustason mittauksessa.

Tarra merkkinä nanopinnoitteesta

Nanopinnoite on jo kaikissa Paunun Nysse-busseissa, muiden liikennöitsijöiden autot saavat pinnoituksen tämän ja ensi viikon aikana.

Käsittelyn saaneet autot saavat merkiksi tarran kuljettaja-aition seinään ja keskiovien lähelle.

Nanopinnoitus on osa Nyssen toimia, joilla se pyrkii huolehtimaan matkustajien ja työntekijöiden turvallisuudesta koronapandemian aikana.

Tampereen seudun joukkoliikenne muistuttaa, että maskien käyttämisellä, hyvällä käsihygienialla ja turvavälien pitämisellä jokainen matkustaja voi pienentää mahdollista tartuntariskiä.

– Tästä kertoo myös VTT:n tekemä selvitys, jonka mukaan joukkoliikenteen tartuntariski on hyvin pieni, jos joukkoliikenteessä noudatetaan annettuja turvaohjeita.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.