Nyssen linja 1 palaa liikennöimään Hämeenkadun kautta Vatialaan – linjalta 42 karsitaan vuoroja

0

Nyssen aikatauluissa ja pysäkeissä tapahtuu maanantaina 5. huhtikuuta muutoksia, jotka koskevat myös kangasalalaisia.

Linjan 1 lähtö- ja pääteasema palaa Hatanpään valtatielle Koskipuistoon ja sen reitti Vatialaan kulkee muutoksen jälkeen Hämeenkatua. Sorin aukion lähtö- ja pääteasemat Suvantokadulla poistuvat käytöstä. 

Koskipuiston etelän suuntainen pysäkki on ollut raitiotietyömaan vuoksi suljettuna, ja bussit ovat kiertäneet Hatanpään valtatielle vuoden 2020 alusta Aleksanterinkadun kautta.

Muutos vaikuttaa myös linjan 1 aikatauluihin. Lisäksi linjalta 42 lopetetaan joitakin arjen vuoroja Kangasala–Tampere-reittivälillä. Aikataulut voi tarkistaa aikataulupalveluista.

Pysäkit päivittyvät ratikka-aikaan

Muutoksen taustalla on Tampereen keskustan pysäkkialueiden päivittäminen ratikka-aikaan.

Ratikkapysäkit saavat kirjaintunnisteet A ja B Keskustorilla, Koskipuistossa, rautatieasemalla ja Sorin aukiolla. Ratikkapysäkeiltä A matkustetaan länteen (keskustaa kohti) ja ratikkapysäkeiltä pysäkeiltä B itään (Hervantaan tai Kaupin kampukselle).

Bussipysäkeille jää käyttöön Keskustorilla kirjaimet C-M, Koskipuistossa ja Sorin aukiolla C ja D sekä rautatieasemalla C-F.

Uudet kirjaintunnisteet näkyvät aikataulupalveluissa jo keväällä, mutta pysäkkikilpiin ne vaihdetaan viimeistään kesän aikana.

Pysäkkien sijaintiin kohdistuva numerotunniste ei muutu. Esimerkiksi nykyinen pysäkki Keskustori L (0002) on jatkossa Keskustori G (0002).

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.