Koti Uutiset Nyt on juhlan aika

  Nyt on juhlan aika

  0

  Pääkirjastossa vietetään itsenäisyyspäivän aattoa tiistaina 5.12. Kirjasto on avoinna kello 10–15, ja luvassa on ohjelmaa kaiken ikäisille. Päivän aloittaa kello 10.30 lasten runohetki, jossa kuullaan luontoaiheisia runoja. Musiikkiosastolla voi katsella Kirjaston tarina -dokumenttifilmiä kello 11–14. Puolen tunnin mittainen filmi kertoo 100-vuotiaan Suomen yleisistä kirjastoista ja siitä, miten kirjastot ovat pyrkineet vastaamaan yhteiskunnallisiin ja digitaalisiin muutoksiin. Aattopäivän päättää yhteislaulutilaisuus kahvila-lehtisalissa. Yleisöä laulattaa Terhi Niinimaa, ja mukana on myös Vatialan koulun kuoro. Vapaa pääsy,

  Kangasalan kirkossa itsenäisyyspäivän jumalanpalvelus alkaa keskiviikkona kello 10. Kunniakäynti ja seppeleenlaskutilaisuus sankarihaudalla on heti jumalanpalveluksen jälkeen noin kello 11. Puheen pitää valtuutettu Harri Syrjäläinen. Seppele lasketaan myös Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkille ja  seppelpartiot lähetetään Suinulan muistomerkille ja Läntiselle hautausmaalle. Osalla sankarihautoja on ristien äärellä nuorten miesten kunniavartio.

  Kangasalan Läntisellä hautausmaalla Punaisten muistomerkillä vietetään muistotilaisuus kello 10 vakaumuksensa puolesta kaatuneille. Puheen pitää valtuutettu Jorma Mäntylä, seppeleen lasku.

  Kangasala-talossa vietetään itsenäisyyspäivän juhlaa kello 12.30. Kahvitarjoilu järjestetään kello 11.30–12.30. Tervehdyssanat  lausuu kunnanhallituksen puheenjohtaja Heikki Lyytinen, ja juhlapuheen pitää hallituksen puheenjohtaja Martti Silvennoinen. Ohjelmaan kuuluu lisäksi nuorisovaltuuston videoesitys 100 elämystä Kangasalla ja Kangasalan Mieslaulajien kuoromusiikkia. Juhla päättyy Maamme-lauluun. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

  Sahalahden kirkossa on jumalanpalvelus kello 10. Jumalanpalveluksen jälkeen seuraa seppeleiden lasku sankarihaudoille.

  Kontulassa itsenäisyyspäivän juhla alkaa kello 12. Ennen juhlaa järjestetään kahvitarjoilu. Juhlapuheen pitää Kangasalan nuorisovaltuuston puheenjohtaja Eemeli Saarela. Juhlassa kuullaan myös nuorten esittämää musiikkia: Kangasalan pikkupelimannien Viuselit-ryhmä esiintyy. Mukana on myös Sahalahden kirkkokuoro. Kontulassa on esillä Jari Männikön kokoama Mannerheim-risti -näyttely. Juhlassa jaetaan myös Sahalahti-Seuran Sahalahti-palkinto huomionosoituksena Sahalahden ja sahalahtelaisten hyväksi tehdystä työstä.

  Kuhmalahden kirkossa jumalanpalvelus alkaa kello 10. Pohjan koulun oppilaat ja Vivace-kuoro esiintyvät. Jumalanpalveluksen jälkeen seuraa seppeleenlasku sankarihaudalle. Oppilaat laskevat yksittäiset pienet seppeleet jokaiselle haudalle. Lisäksi on isänmaallinen runoesitys ja lippukulkue Pentosaliin. Kunniakäynti Vehkajärven sankarihaudalla kello 9.

  Pentosalissa juhla alkaa kello 11.30. Ohjelman kuuluu puheita ja musiikkia, ja tarjolla on keittoa ja kahvia.Tervetulosanat lausuu Esko Lahtinen ja juhlapuheen pitää Juha Mansikka-Aho. Tilaisuudessa kuullaan Tanja ja Kusti Vuorisen musiikkia sekä oppilaiden laulu-, runo – ja kansantanssiesityksiä.Kuhmalahden juhlinnassa  ovat voimansa yhdistäneet kappeliseurakunta, leijonat, kotiseutuyhdistys, veteraanit ja koululaiset.

  Kuohenmaan koululla vietetään Suomi 100 -juhlaa kello 13. Järjestelyistä vastaa Kuohenmaan kyläyhdistys, ja lisätietoja antaa Kati Kamppari 040 533 7296 kati.kamppari@kotikone.fi.

  Suinulan urheilukentällä juhla alkaa kelo 16.30. Juhlapuheen pitää Marja Hypen, ja trumpettitrio esiintyy Lotte Nybergin johdolla. Tarjolla on glögiä ja pipareita, makkaraa on myynnissä. Kaiken kruunaa ilotulitus. Juhlan järjestää Havisevan kyläyhdistys.

  Raudanmaan itsenäisyyspäivän vietto alkaa kello 17 Kautialan koululla. Koulun pihamaalla sytytetään kynttilät kylän sankarivainajille. Lyhtykulkue matkaa uimarannalle, jossa järjestetään ilotulitus. Juhlan järjestävät Raudanmaan Nuorisoseura ja kyläyhdistys.

  Kuhmalahden Suojalla nautitaan kello 18 illallinen ja viihdytään ohjelman parissa. Noutopöytään katetaan pääosin kotimaisista raaka-aineista valmistettua ruokaa ja illallisen päättää herkullinen täytekakku kahvin tai glögin kera. Illan ohjelma on vapaamuotoista. Linnan juhlia voi seurata valkokankaalta. Lupa on myös kertoa tai laulaa jotain Suomi 100 vuotta -juhlaan sopivaa. Illan musiikista vastaa Duo Juho & Maria. Tiedustelut Arja 040 0951 878, Elina 040 836 3832, eylihinkkala@gmail.com, Anita 040 755 3848, koskinen.anita@hotmail.com.

   

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän