Nyt se on valmis: Kangasalan omassa kirjoneulesukassa vilistävät autot ja hevoset

0
Kangasalasukassa vilistävät autot ja hevoset. Näkötorni loistaa punaisena sukan suussa. Kuva: Merja Palin

Kangasalavillasukka on nyt valmis.

Taideteollinen suunnittelija Merja Palin suunnitteli maaliskuussa Kangasalle oman sukkamallin, jonka ohje paljastettiin pala kerrallaan tapahtuman Facebook-sivulla huhtikuun kahden ensimmäisen viikon aikana.

Sadat ihmiset innostuivat neulomaan sukkaa pätkän päivässä. Sivulla julkaistusta palautteesta päätellen yhteisneulontaan innostuivat nekin, jotka eivät aiemmin ole KAL-tapahtumiin osallistuneet. KAL tulee sanoista Kniting Along eli neulotaan mukana.

KAL-neulonnassa mallia ei paljasteta etukäteen, vaan sen syntyä voi seurata sitä mukaa kun työ etenee.

Sukan viimeinen ohje julkaistiin 15.4., ja silloin myös paljastui, miltä sukka lopulta näyttää.

Merja Palin oli iloinen, että niinkin moni innostui sukkaa kutomaan. Ryhmään tuli kuvia jo kudonnan aikana ja valmiista sukista neulojat innostuivat postaamaan toistasataa kuvaa.

Kudonnan aikana syntyi somen välityksellä myös yhteisöllisyyttä. Osallistujat jakoivat vinkkejään muun muassa siitä, miten kirjoneuleen ohjeessa pysyy mukana tabletin tai puhelimen näytöllä.  Se onnistuu vaikkapa näytön ympäri viritetyn kuminauhan avulla. Kuminauha kertoo, millä rivillä mennään ja sitä on helppo siirtää, kun työ etenee.

Valmiissa sukassa on mukana Kangasalle tyypillisiä piirteitä ja alueen historiaa. Sukan varressa laukkaavat hevoset ja huristavat museoautot. Viimeisessä osiossa on mukana myös punainen näkötorni. Kyllä sukasta Kangasalan tunnistaa.

Sukan kuvat perustuvat Palinin aiemmin suunnittelemaan Kangasala-kuosiin.

Sukan ohje löytyy kokonaisuudessaan myös Visit Kangasalan sivuilta.

Lue myös: Kangasala saa oman kirjoneulesukan – Virtuaalinen ompeluseura tarjoaa tilaisuuden yhdessä neulomiseen

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.