Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Ohjausryhmä ei esitä kuntaliitosta Kangasalan, Kuhmoisten ja Pälkäneen kesken

Uutiset - 7.5.2015 kello 15.00

Kangasalan, Kuhmoisten ja Pälkäneen kuntarakenneselvityksen ohjausryhmä kokoontui 4.5.2015 viimeisen kerran antamaan lausuntoa kuntarakenneselvityksen pohjalta etenemisestä.

Ohjausryhmä käsitteli kuntalaisilta ja luottamushenkilöiltä tullutta palautetta ja totesi, ettei kuntaliitos nykyisellä kuntakokoonpanolla ole mahdollinen. Ohjausryhmä esittää, että kunnat merkitsevät tehdyn selvityksen tiedoksi.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!

Palautteiden perusteella kuntaliitos ei saa Kangasalla kannatusta kuntalaisten ja luottamushenkilöiden keskuudessa. Palautteen perusteella kuntaliitos Pälkäneen kanssa voisi olla mahdollinen, mutta Kuhmoinen koetaan liian kaukaiseksi kuntaliitoskumppaniksi.

Kuhmoisissa kuntaliitos ei saa kannatusta kuntalaisten tai luottamushenkilöiden keskuudessa. Ideaalitilanteena on tällä hetkellä selkeästi itsenäisenä pysyminen.

Pälkäneellä kuntalaiset ja luottamushenkilöt kannattavat jossain määrin kuntaliitosta. Kuhmoinen koetaan kuitenkin Kangasalan tapaan kaukaiseksi liitoskumppaniksi. Kuntaliitos Kangasalan kanssa voi tulla kyseeseen tulevaisuudessa. Pälkäneellä halutaan odottaa sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden järjestämisestä tehtävää ratkaisua valtion tasolla ennen päätöksiä kuntaliitoksesta.

Ohjausryhmä keskusteli lyhyesti yhteistyön mahdollisuuksista. Ohjausryhmän mielestä on perusteltua keskustella lähitulevaisuudessa etenkin vapaa-ajan ja matkailuasioiden kehittämisestä yhteistyössä kuntien kesken.

Kuntarakenneselvityksen tiimoilta järjestettiin jokaisessa kunnassa kuntalaistilaisuudet huhtikuun aikana ja lisäksi kuntalaisilla oli mahdollisuus jättää huomautuksia tehdystä selvityksestä huhtikuun aikana. Kuntarakenneselvitys etenee seuraavaksi kuntien hallitusten käsittelyyn ja valtuustot käsittelevät asiaa yhtäaikaisesti kokouksissaan 8.6.2015.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös