Ohrapelto sai festarivirtsansa

0
Tampereen ammattikorkeakoulun Eeva-Liisa Viskari ja käymäläseura Huussi ry:n Karoliina Tuukkanen olivat onnellisia, kun Biourea-hankkeessa kerätty virtsa saatiin levitettyä viljelyksille. Biourea-hankkeessa selvitetään mahdollisuuksia käyttää ihmisvirtsaa kasvinviljelyssä. Sahalahtelainen koneurakointiyritys Bekk Team Ay hoiti virtsan levityksen Kari ja Juha Sipilän pellolle maanantaina.

– Tämä on unelmien täyttymys. Nyt teemme tällaista ensimmäistä kertaa Suomessa, Biourea-hankkeen projektipäällikkö Eeva-Liisa Viskari Tampereen ammattikorkeakoulusta iloitsi, kun viime kesänä Helsingin Weekend-festivaaleilla kerätty virtsa saatiin peltoon maanantaiaamuna Sipilän tilalla Vehoniemenkylässä.

Kaksivuotisessa Biourea-hankkeessa testataan ihmisvirtsan lannoitekäyttöä ohrapelloilla Kangasalla ja Iittalassa. Viljelykokeilla selvitetään virtsan lannoitevaikutuksia ja selvitetään sen mahdollisuuksia suljetun ravinnekierron toteuttamisessa.

Virtsan vaikutuksia ohran kasvulle seurataan kesän ajan ja tuloksia verrataan täysin lannoittamattoman ja keinolannoitteilla lannoitetun koealan tuloksiin. Festarivirtsaa levitettiin Kari ja Juha Sipilän tilan pellolle kaikkinensa viisi kuutiota.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.