Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Ohrapelto sai festarivirtsansa

– Tämä on unelmien täyttymys. Nyt teemme tällaista ensimmäistä kertaa Suomessa, Biourea-hankkeen projektipäällikkö Eeva-Liisa Viskari Tampereen ammattikorkeakoulusta iloitsi, kun viime kesänä Helsingin Weekend-festivaaleilla kerätty virtsa saatiin peltoon maanantaiaamuna Sipilän tilalla Vehoniemenkylässä.

Uutiset - 23.5.2016 kello 13.50
Mika Säpyskä
Ohrapelto sai festarivirtsansa
Tampereen ammattikorkeakoulun Eeva-Liisa Viskari ja käymäläseura Huussi ry:n Karoliina Tuukkanen olivat onnellisia, kun Biourea-hankkeessa kerätty virtsa saatiin levitettyä viljelyksille. Biourea-hankkeessa selvitetään mahdollisuuksia käyttää ihmisvirtsaa kasvinviljelyssä. Sahalahtelainen koneurakointiyritys Bekk Team Ay hoiti virtsan levityksen Kari ja Juha Sipilän pellolle maanantaina.

Kaksivuotisessa Biourea-hankkeessa testataan ihmisvirtsan lannoitekäyttöä ohrapelloilla Kangasalla ja Iittalassa. Viljelykokeilla selvitetään virtsan lannoitevaikutuksia ja selvitetään sen mahdollisuuksia suljetun ravinnekierron toteuttamisessa.

Virtsan vaikutuksia ohran kasvulle seurataan kesän ajan ja tuloksia verrataan täysin lannoittamattoman ja keinolannoitteilla lannoitetun koealan tuloksiin. Festarivirtsaa levitettiin Kari ja Juha Sipilän tilan pellolle kaikkinensa viisi kuutiota.

Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
Kommentoi / Keskustele aiheesta
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös