Ohtolan pojasta Aito Säästöpankin johtaja

0

Aito Säästöpankin uuden johtajan Johan Sirénin juuret ovat syvällä Kangasalan maaperässä. Sirénin koti oli parikymmentä ensimmäistä vuotta Ohtolan kylällä, Kangasalan kirkolta noin kahdeksan kilometriä Valkeakosken suuntaan.

Sirén perheineen asui vuosia Kangasalla Kortekankaalla, mutta viimeiset vuodet koti on ollut Tampereella.

– Vastaanotto on ollut lämmin. Monet lapsuudesta asti tutut ihmiset ovat lähettäneet onnitteluviestejä, Sirén kertoo.

Aito Säästöpankin Kangasalan konttoriin ryhdyttiin etsimään uutta johtajaa, kun aikaisempi pankinjohtaja Heini Piitulainen siirtyi pankin sisällä toisiin tehtäviin. Piitulaisesta tuli pankin ensimmäinen henkilöstöpäällikkö.

– Kun tehtävä tuli auki, tiesin, että tuo on minulle sopiva työ. Olen työstä innoissani, mutta sekin on sanottava, että vanhasta työstä ja kivoista työkavereista, asiakkaista puhumattakaan, ei ole ollut helppo luopua, Piitulainen sanoo.

Sirénille säästöpankkimaailma on tuttu. Hän on työskennellyt viimeiset 16,5 vuotta Aktia Pankissa, joka oli aikaisemmin osa säästöpankkiryhmää. 

Vuonna 2009 Aktiasta tuli liikepankki, se listautui pörssiin ja irrottautui samalla säästöpank­kien ketjusta.

Kangasalla Sirén saa hoidettavakseen yhden isoimmista Aito Säästöpankin konttoreista. 

Pankki ei kerro yksittäisten pankkien tunnuslukuja, mutta jo useana vuonna peräkkäin Aito Säästöpankki on viestinyt hyvästä asiakasmäärän kasvusta. Pankilla on yhteensä 14 konttoria.

Tänä vuonna pankki sai ensimmäisten kuuden kuukauden aikana 2 231 uutta asiakasta. Tammi–kesäkuun aikana asuntoluottokanta kasvoi kuudella prosentilla.

Aito Säästöpankin liikevoitto vuoden ensimmäiseltä puoliskolta oli 2 miljoonaa euroa. Viime vuonna vastaavana ajankohtana voitto oli 4,6 miljoonaa euroa.

Pudotuksen taustalla on kaksi pankkimaailmaa yleisesti koettelevaa syytä: digitaalisten palveluiden kehittäminen nielee paljon rahaa ja toisaalta korkokate, rahan lainaamisesta pankin saama tulo, on alhainen.

Lisäksi tulokseen ovat vaikuttaneet sijoitussalkusta viime vuonna tehdyt tuloutukset ja IFRS-kirjanpitojärjestelmään, joka on kansainvälinen standardi tilinpäätöstietojen julkaisuun, siirtymisestä aiheutuneet kirjaus­erot.

Pankin kyljessä toimiva SP-Koti on kasvanut vauhdilla. Välittäjämäärä on lisääntynyt vuoden alusta noin 30 ja välitettäviä kohteita on Tampereen seudulla noin 450.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.