Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Fixus Kangasala palveleeFixus Kangasala palvelee

Oikea tieto on osa demokratiaa

Uutiset - 22.3.2017 kello 14.09
Juha Jäntti
Oikea tieto on osa demokratiaa
– Oikean tiedon saanti on oleellinen osa toimivaa kuntatason demokratiaa ja päätöksentekoa, hallintojohtaja Jonna Sillman-Sola painottaa.

Keskeinen osa toimivaa edustuksellista demokratiaa kuntatasolla on se, että luottamushenkilöt saavat oikeat ja riittävät tiedot päätöksiä varten.

Hallintojohtaja Jonna Sillman-Sola valmistelee kunnan yleiseen hallintoon liittyviä päätösasioita. Suuri osa niistä käsittelee kunnan sisäisiä tai kuntien välisiä toimintatapoja ja ohjeistuksia.

Hän on mukana myös erilaisissa strategioissa ja kunnan osakkuuksien hallinnassa.

Hallintojohtaja ei toimi esittelijänä missään toimielimessä. Hän käy joskus kunnanhallituksessa kertomassa tietystä keskusteltavana olevasta asiakokonaisuudesta, ja on usein mukana myös valtuuston kokouksissa ja iltakouluissa.

Yksittäiset luottamushenkilöt ottavat yhteyttä, kun heillä on kysyttävää.

Sillman-Sola toivoo valtuutetuilta sujuvaa yhteistyötä, jota hän myös pyrkii toteuttamaan omassa toiminnassaan.

– Me järjestämme uuden valtuustokauden alussa luottamushenkilöille laajat koulutukset. On tärkeää, että valtuutetut osallistuvat niihin. Kun menettelytavat, käytännöt ja ohjeistukset tulevat koulutuksessa tutuiksi, käytännön työ sujuu hyvin alusta lähtien.

Päätettäväksi tulevissa asioissa on tärkeää, että luottamushenkilöt tutustuvat niihin ajoissa. Tällöin he osaavat etsiä mahdollisesti kaipaamaansa lisätietoa jo ennen päätöskokouksia. Näin päätöksenteko ei hidastu tietojen puutteen vuoksi.

– On toivottavaa, että päättäjät ovat yhteyksissä valmisteleviin viranhaltijoihin aina, kun mielessä on jotain kysyttävää. Päätösvalmistelu on yhteistyöprosessi, jossa kummankin osapuolen aktiivisuus on tarpeen.

– Tähän työhön kannattaa laittaa paukkuja puolin ja toisin. Sen tulokset vaikuttavat monien ihmisten elämään ja arkeen.

 

Kommentoi / Keskustele aiheesta
~
Takaisin ylös