Olavi Pajala LP Kangasalan uusi päävalmentaja

0

Kokenut Olavi Pajala ottaa LP Kangasalan naisten liigajoukkueen valmennusvastuun Tuomas Alatalon jälkeen. Alatalo hakee valmennusuralleen haasteita muualta ja menestystä janoava kangasalalaisseura halusi nopeasti täyttää joukkueen rakentamisen kannalta tärkeimmän palasen tulevalle kaudelle.

Olavi Pajala on jyväskyläläislähtöinen pitkän linjan lentopallovalmentaja. Yliopistotason valmentajakoulutuksen saaneella Pajalalla on kokemusta niin tyttöjen maajoukkueesta kuin naisten ja miesten pääsarjatasolta 1980-, 1990- ja 2000-luvuilta. Viime vuodet hän on toiminut Kajaanin ammattikorkeakoulussa opettajana.

Pajala tunnetaan erittäin ammattitaitoisena sekä vaativana valmentajana. Hän  tuo LP Kangasalaan vahvaa fyysisen, teknisen ja taktisen valmennustaidon osaamista. Pajalan saamiseen LP Kangasalan päävalmentajaksi vaikutti LP Kangasalan entisen päävalmetajan Ismo Tahvanaisen kontakti entiseen pelaaja- ja valmennuskaveriinsa.

– Pajalan tulo Kangasalle on kova juttu. Hän on todella ammattitaitoinen, vaativa ja oikeudenmukainen valmentaja. Pelaajien henkilökohtaiseen kehittymiseen ja joukkueen taktisesti oikeaan pelaamiseen tullan varmasti panostamaan paljon. Hän vaatii paljon, mutta myös antaa paljon pelaajilleen, sillä hän tekee valmennustyötä suurella osaamisella ja sydämellä, toteaa Tahvanainen ja jatkaa:
– Kaiken kaikkiaan Pajalan tulo naisten mestaruusliigan valmentajaksi tekee varmasti hyvää sekä LPKangasalan liigajoukkueelle että suomalaiselle huippunaislentopallolle.

Olavi Pajala

– Koulutus LitM pääaineina liikuntafysiologia ja biomekaniikka.
– Yliopisto-opintojen ja valmentajauran avulla suoritettu eurooppalainen 5+ tason lentopallon ammattivalmentajan tutkinto.

Työura:

– Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisessä tiedekunnassa liikuntafysiologian,biomekaniikan ja valmennus- ja testausopin sekä palloilun opettaja -81-85,-1993-2008
– Kajaanin AMK:ssa liikuntabiologian aineiden opettaja 2010-2015
– TUL:n lentopallon päävalmentaja 1985-1992.

Valmentajana:

– B-tyttöjen maajoukkue -88-89, Pohjoismaiden mestaruus
– Palokan Pyryn naisten SM-sarjan valmentaja -94-96, SM kulta,SM hopea ja 2 Suomen Cupmestaruutta
– Muuramen Lentopallon miesten joukkueen valmentaja -98-02,nousu liigaan ja pelaaminen siellä
– Mäntän Valo 1-sarja -07-09

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.