Olen saanut ilon kasvaa juuri Kangasalla

0

Millaista on kasvaa lapsesta nuoreksi ja lopulta aikuiseksi Kangasalla?

Joku voisi sanoa, että tylsää. Kuitenkin jos minulta kysytään, niin Kangasala on melko tasapainoinen paikka kasvaa, oppia ja kehittyä.

Sylivauvasta aikuisuuden kynnykselle täällä kasvaessani olen huomannut, että on monta asiaa, joita ei voisi kokea muualla kuin Kangasalla. Enkä vieläkään vaihtaisi Kangasalaa mihinkään muuhun asuinkuntaan, sillä täällä on nuoren hyvä olla.

Luonto on ollut, ja on edelleen iso osa Kangasalla kasvamista, ainakin minulle.

Kangasalan luonnossa voi oppia, rentoutua sekä ymmärtää Suomen luonnon kauneutta. Ilman Kangasalan upean monimuotoisia luonnonoloja olisi moni minulle nykyisin niin kovin tärkeä asia, kuten metsästys, jäänyt todennäköisesti oppimatta.

Hienoa, että luontoon saa kaupungissamme kosketuksen jo pienestä pitäen.

Viimeiset kymmen vuotta kaupunkimme koululaitosten penkkejä kuluttaneena uskallan sanoa, että Kangasalla saa resursseihin nähden pääsääntöisesti tasokasta ja laadukasta opetusta.

Monien koulujen sisäi­lmaongelmat ovat viimea ikoina olleet kuitenkin valitettavan paljon esillä myös Kangasalan kouluissa.

Sisäi­lmaongelmat, sekä niistä johtuvat opettajien ja oppilaiden sairastelut, evakot ynnä muut oireet ja toimenpiteet ovat erittäin valitettavia.

Uskon kuitenkin, että kun nämä ongelmat saadaan taas korjattua, on Kangasalan kaikissa kouluissa edelleen hyvä opiskella ja työskennellä.

Myös harrastusmahdolli­suuksia Kangasalla on useita. On teatteria, musiikkia, tanssia sekä monenlaista urheilua.

Jo pienestä pitäen olen itsekin kokeillut useita eri harrastuksia täällä Kangasalla, eikä tarjonta ole koskaan ollut lähelläkään loppumista.

Vaihtelu virkistää, sanovat, mutta jos jonkin lajin kokee oikein omakseen, onnistuu myös sen yhden harrastuksen pitkälle hiominen hyvin, jopa SM-tasolle asti.

Pointtini näiden muutamien esimerkkien avulla kerrottuna lienee se, että vaikka arkiselta ja yleiseltä kuulostavat asiat ovat mahdollisia melkein missä tahansa, ovat tällaiset asiat juuri Kangasalla toteutettuna erilaisia, aivan uniikkeja.

Koska mikään muu paikka ei ole samanlainen kuin Kangasala, ei kasvaminenkaan voi olla muualla samanlaista. Kannattaa siis kasvaa Kangasalla, mikäli haluaa varmasti oppia elämään maailmaa ymmärtäen.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.