Olivatko viitat paikoillaan Längelmävedessä?

0
Wääksyn pellolla on näinä päivinä ollut meneillään rikkaruohojen perkaaminen punajuurimaalla, jonka pinta-ala on 20 ha, kertoi riviviljelysten työnjohtaja Niilo Raivio. Tämän punajuurimaan rivien pituus on yhteensä n. 530 km. Porkkanaa on kylvössä 17 ha. Suurimmat näistä on kylvetty 28. huhtikuuta ja niiden myynti alkaa heinäkuun lopulla. Perunaa on 23 ha ja juuri saatiin kuin talkoilla puhdistettua koko tämä suuri alue. Meillä nimittäin välillä kaikki ”jotka kynnelle kykenevät” lähtevät perkuutöihin. Liemijuureksia purjoa, selleriä ja palsternakkaa on yhteensä 3 ha ja mansikalla 1,5 ha.

Lauantaina 13.7.1968

Tällainen kysymys tehtiin tiistaina Kaivannossa Längelmäveden luotsi Arvi Lähteelälle. Hän oli nimittäin juuri tarkastanut kaikki järven viitat, joita kuuluu olevan 74.

Teen joka viikko tarkastusmatkan, mutta jos ilmoitetaan viittojen hävinneen taikka liikkuneen, teen useampiakin matkoja. Tällä kerralla olivaat kaikki muut paikoillaan, mutta eräs Pelisalmen viitoista oli jonkin verran siirtynyt ja panin sen tullessani oikealle paikalle.

Mitkä ovat Längelmäveden suurimmat syvyydet?

Syvimpia on parikin. Toinen monttu on Pelisalmelta Orivedelle päin Ristisaaren luona ja toinen järven pohjoisosassa. Kumpikin ovat 63 metrin syvyisiä.

Lähteelä tuntee Längelmäveden purjehdusreitit miltei yhtä hyvin kuin omat taskunsa, sillä hänellä on jo 31:s työvuosi kulumassa.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.