Koti Uutiset On elvyttävän talouspolitiikan aika

  On elvyttävän talouspolitiikan aika

  0
  Luonto on Jorma Mäntylälle ykkösasioita, ja luontokuvaus luonteva harrastus.

  Jorma Mäntylän ykkösteesi on sama kuin puolueella – julkista sektoria ja yksityistalouksia kurmuuttavista leikkauksista on siirryttävä elvyttävään talouspolitiikkaan.
  – Kun korkotaso on nolla, lyhytaikainen velkaelvytys on toimiva malli. Myös kunnissa.

  Mäntylästä velka ei ole nykyisellä korkotasolla ongelma Suomelle eikä liioin Kangasalle. Aika onkin otollinen investoinneille, koska velkamme on EU:n keskitason alapuolella.
  – Periaatteessa velkaa on toki liikaa, mutta se ei ole päähuolemme. Se riski on, että Kreikka jää rahaliiton ulkopuolelle, jolloin korko saattaa nousta ja euro laskea.
  Säästäminen on silti hyvästä, kunhan se tehdään järkevistä paikoista. Mieluiten Mäntylä saneeraisi yritystukiviidakkoa, sillä sen dynaamisia vaikutuksia on hänen mukaansa vaikea osoittaa.
  – Myös kehitysyhteistyö pitää järjestää uudella tavalla. Sen pitää olla koulutustyyppistä, minkä vuoksi ulkomaalaisilta opiskelijoilta ei tule periä myöskään koulutusmaksuja.

  Vaaleissa Mäntylä povaa voittoa kansanrintamapuolueille ja laskua pitkään hallitusvastuussa olleelle kokoomukselle.
  – Työväenpuolueen kaltaiset kampanjat eivät enää pure, kun kokoomuksen oikea karva on alkanut paljastua.
  Keskustan nousua Mäntylä selittää kahdella nimellä. Puheenjohtaja Juha Sipilä vetää väkeä oikealta, puoluesihteeri Kimmo Tiilikainen vasemmalta ja vihreiltä.

  Pirkanmaa on ollut valtakunnan politiikassa sivuraiteella jo useamman vaalikauden. Mäntylästä tilanne korjautuu vain uusin ja kyvykkäin edustajin.
  – Vasemmistolla on maakunnassa merkittävä kannatus. Puolueiden johdossa se ei kuitenkaan näy. Tässä on myös piirijärjestöillä skarppaamisen paikka.
  Hän uskoo, että Pirkanmaalta eduskuntaan ponnistaa kaksi vasemmistoliiton edustajaa, mies ja nainen.
  – Miehen paikalle on eräällä Tampereen naapurikunnassa ehdolle asettuneella hyvät mahdollisuudet.
  Mäntylä tähdentää, että oman kansanedustajan merkitys on kunnalle suuri. Viimeksi tämä nähtiin sote-uudistuksessa, jota runnottiin kylmästi kasaan Kangasalan kuntapäättäjien yläpuolella.
  Mäntylän kautta tieto kulkisi kuntaankin, mikäli vastaavia virityksiä on vielä tulossa.
  – Jos tulen valituksi, en aio olla tamperelainen vaalikauden päättyessäkään, Kangasalan ja Tampereen pakkoliitoksen jo ennakkoon torjuva Mäntylä sanoo.
  Hänestä kuntien taloudellisia ongelmia ei ratkaista demokratiaa kaventamalla. Oulun ja Salon yskähtelevät liitokset käyvät tästä esimerkiksi.

  Laine kysyy Mäntylältä

  Ehdokas Hanna Laine haluaa tietää, mikä on Jorma Mäntylän kanta EU:n yhteisistä puolustusvoimista?
  – Armeijoiden on oltava kansallisten parlamenttien valvonnassa. Demokratiavajeessa kylpevän euroeliitin määräysvallassa oleva palkka-armeija herättää minussa kauhua. Hanke tosin kaatuu Englannin ja Ranskan vastustukseen, koska ne eivät anna ydinaseiden laukaisunappeja eurokraateille.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän