Koti Kolumni On siis kevät

  On siis kevät

  0

  Kevät, voi kuinka ihanaa aikaa. Koiranpaskat kukkivat ja tuoksu on huumaavaa, aamuisin ja iltaisin on viileää ja päivällä hyvinkin lämmintä, joten ei tiedä miten pitäisi pukeutua, kesärenkaat voisi vaihtaa, mutta jos tuleekin yöpakkasia niin voi olla liukasta ja allergiakin vaivaa.

  Kaikki on siis huonosti ja valittamisen aihetta riittää, vai kuinka? Mitä jos kuitenkin mietittäisiin positiivisia puolia tästä vuodenajasta, joka kieltämättä taitaa olla myös henkilökohtainen inhokkini.

  Ensimmäinen, minulle tärkein ja paras asia keväässä on lintujen muutto. Meillä täällä Kangasalla on vuosittain loistavat mahdolli­suudet tarkkailla runsasta muuttolintujen kirjoa, kun paikallisille pelloille saapuvat ruokailemaan monenlaiset siivekkäät.

  On hienoa katsella, kuvailla ja havainnoida kun eri lintulajit saapuvat takaisin Kangasalle asettuakseen pesimäpuuhiin talven jälkeen. Lintujen viserrys soi raikkaassa kevätaamussa piristävänä ja raikkaana.

  Toinen mukava asia keväässä on kasvikunnan edustajien esiintulo lumen ja jään alta. Puut ja pensaat kasvattavat silmuja, ruoho alkaa vihertää, kukat tulevat nupulle ja ensimmäiset puhkeavat jo kukkimaan.

  Kasvien tuottama siitepöly on varmastikin piinallista allergioista kärsiville, mutta itse en osaa heihin samaistua kun en allergioita omista.

  Luonnon vehreys tuo pirteyttä, raikkautta sekä värikkyyttä talven valkoisen ja harmaan vasta­painoksi. Luonnollisesti tämä vehreys on havaittavissa myös täällä Kangasalla, sillä puhdasta luontoahan kaupungissamme on jokseenkin paljon.

  Keväällä luonto siis herää eloon oikein kunnolla. Itse suurena luonnon ystävänä arvostan sitä, että tässä kauniissa kaupungissamme on mahdolli­suus kokea keväinen luonto niin monesta eri näkökulmasta.

  Tiedän, että Kangasalan kevät tarjoaa jokaiselle talonsa ulkopuolelle astuvalle asukkaalle joka vuosi jotakin uutta, jotakin uniikkia.

  Uskon ja toivon myös, että osaamme kaikki nauttia keväästä ja keväisestä luonnosta Kangasalla.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän