Koti Uutiset Onko ilmassa rakkautta – ja mihin – kun kukkamekot ja tötterötukat kohtaavat...

  Onko ilmassa rakkautta – ja mihin – kun kukkamekot ja tötterötukat kohtaavat 1950-luvun tunnelmissa?

  0
  Racecoast-tapahtuma kokosi kaverukset yhteen. Ylärivissä vasemmalta Saara Pakkanen, Oskari Soinio, Sari Koskinen ja Veli-Pekka Toivainen. Alarivissä Tuija Ahvenus ja Kari Kopra.

  Kisarannassa vedetään tyylillä. Toiset tekevät sen autoilla, toiset kampauksilla tai vaatteilla, mutta ykkönen on musiikki. Seitsemättä kertaa järjestetty Racecoast Rockin’ Fest  kokoaa 1950-luvun tyylin ystävät nauttimaan musiikista ja toisistaan.

  Parkkipaikalla mintunvihreässä retroasuntovaunussa poltellaan sikaria ja rentoudutaan ilta-auringossa oranssin telttakatoksen alla. Anne-Marjatta ”Jatta” Laakso-Vuorinen ja Tom ”Tomppa” Vuorinen 1950-luku on elämäntapa. Buick on vuosimallia 1955 ja vaunu vuodelta 1964, kuten isäntäparikin.

  – Vaunussa ja meissä on saman verran ryppyjä, Jatta toteaa.

  Musiikista lähtenyt kiinnostus on laajentunut muuhunkin elämään.

  – Työt hoidetaan ja lapset on kasvatettu, mutta me asutaan 1950-luvun talossa, kuunnellaan ajan musiikkia ja käydään tapahtumissa. On sinne kämppäänkin kertynyt tavaraa samalta kaudelta. Tämä on elämäntapa, Tom toteaa.

  Tanssilavan kulmaan asettuneen seurueen lähimmät jäsenet olivat Tampereelta ja kaukaisimmat Porvoosta. Ilmassa oli romanssia, Sari Koskinen ja Veltsu Toivainen olivat siitä tuorein esimerkki.

  – Vuosi sitten tavattiin täällä, Sari naurahtaa ja koskettaa Veltsua.

  Sarin työtuttavan Tuija Ahvenuksen ja Kari Kopran yhteinen taival on hieman pidempi, nokialaiset ovat olleet yhdessä jo 24-vuotta.

  – Joskus haaveilin, että voi kun kellohameet tulisivat muotiin. Sitten tapasin Karin, ja nyt ne ovat aina muotia, Tuija kertoo.

  – Soitan kitaraa Flaming Stars –bändissä, joka esittää pelkästään Elvis Presleyn musiikkia, Kari huomauttaa.

  Saara Pakkanen ja Oskari Soinio saapuivat paikalle Oskarin 1940-luvun Pontiacilla. Kampaus ja auto ovatkin Oskarille tärkeintä omassa tyylissä.  Sari Koskinen iloitsee siitä, että sai 12 vuotta sitten houkuteltua pikkusiskonsa Saaran mukaan kuvioihin. Hän itsekin innostui, kun kuunteli vanhempien kaseteilta Elvistä. Myöhemmin yläasteella luokan poikien rockabillyinnostus vei lopullisesti mukanaan.

  – Ihana kun täällä näkee nuoriakin. Kulttuuri ei jatku, ellei nuoriakin tule mukaan, Sari toteaa kukkamekkoaan esitellen.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän