Koti Uutiset Onnea on tuore asvaltti!

  Onnea on tuore asvaltti!

  0
  Helka Linna innostui Vehoniemenkylätien lämpimästä asvaltista niin, että riisui kenkänsä.

  Ei ole aivan yleistä, että yksityistien pinnoitteena on asvaltti. Vehoniemenkylätie sai uuden kestopäällysteen viime viikolla. Tiehoitokunta halusi helpottaa tien kunnossapitoa, ja pitkässä juoksussa hanke tuo myös selvää rahallista säästöä.

  Nyt päällystetyn 1,2 kilometrin mittaisen tieosuuden ensimmäinen mittavampi parannustyö toteutui yhdeksän vuotta sitten. Urakka sisälsi tien pohjauksen uusimisen ja uuden päällysteen.

  – Teetimme ensimmäisen kestopäällysteen jäteasvaltista rouhitusta murskeesta, ja pinta kestikin lähes 10 vuotta, tiehoitokunnan puheenjohtaja Martti Tiitola kertoo.

  Vuosien takainen hanke sai kunnalta rahallista tukea. Tämän syksyn asvaltointi oli tehtävä kokonaan tiehoitokunnan omalla rahoituksella. Noin 50 000 euron kustannukset tarkoittavat korotettuja tienhoitomaksuja muutaman vuoden ajaksi.

  Asvalttipinnoitteen merkittävin etu on sen helppohoitoisuus. Soratien kunnossapito on työlästä, koska tie tarvitsee säännöllisesti lanausta, uutta soraa kulumakohtiin ja kesäistä suolausta pölyn sitomiseksi.

  Uusi pinta on Tiitolan mukaan myös ympäristöystävällisempi. Se pölyää vähemmän kuin soratie. Kunnossapitotöiden aiheuttamat päästöt ovat myös vähäisemmät.

  Lue lisää Vehoniemenkylätien asvaltointihankkeesta 11.10.2017 ilmestyneestä numerostamme: https://kangasalansanomat.fi/ksdigi

   

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän