Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Tarjous voimassa 23.10. asti tai niin kauan kuin tuotteita riittääTarjous voimassa 23.10. asti tai niin kauan kuin tuotteita riittää

Onnikkaparaati Keskustorilta Mobiliaan juhlistaa linja-autopäivää

Mobiliassa vietetään tänään lauantaina linja-autopäivää. Tapahtuma alkaa Tampereen Keskustorilta lähtevällä vanhojen linja-autojen paraatilla.

Uutiset - 4.8.2018 kello 8.45
Kangasalan Sanomat
Onnikkaparaati Keskustorilta Mobiliaan juhlistaa linja-autopäivää
Mobilian museobussi on Scania-Vabis vuosimallia 1957. Kaunis linja-auto kaarevine kattoikkunoineen on aikanaan toiminut Tampereen Liikennelaitoksen turistibussina. Kuva: Mobilia

Linja-autot saapuvat Keskustorille kello 9.30, ja paraati starttaa kohti Mobiliaa kello 10. Onnikoiden reitti kulkee Hämeenpuiston ja Ratinan kautta Kangasalantielle.

Mobiliassa päivän ohjelmaan kuuluu museobussiajelutuksia ja äänestys pihan sykähdyttävimmästä linjurista. Lapsille on tarjolla lisäksi lelubussien katsastuspiste ja tutustumiskierros linja-auton ratin taakse.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!

Tapahtuman teemana on Volvot. Pitkään linja-autoja harrastanut, Volvolla linja-autotiimissä työskentelevä Tom Rönnberg pitää aiheesta luennon.

Linja-autopäivässä juhlistetaan myös 40 vuoden ikään ehtinyttä Suomen linja-autohistoriallista seuraa. Luvassa on kurkistus sen historian hetkiin. Mobiliassa voi tutustua yhdistyksen jäsenten entisöintiprojektiin, Paunun vuonna 1950 käyttöön ottamaa Leyland Tiger Lops -linja-autoon.

Työt tämän Tiikerin kimpussa ovat jo kääntymässä loppusuoralle, joten autossa riittää ihailtavaa.

Mobilian linja-autoaiheinen Linjakasta menoa -näyttely täydentää päivän annin.

Linja-autopäivä lauantaina 4.8. kello 10–16 Mobiliassa, Kustaa Kolmannen tie 75. Linja-autopäivän bussiparaati Tampereen Keskustorilta Mobiliaan lähtee kello 10.

Kommentoi / Keskustele aiheesta
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös