Onnikkaparaati Keskustorilta Mobiliaan juhlistaa linja-autopäivää

0
Mobilian museobussi on Scania-Vabis vuosimallia 1957. Kaunis linja-auto kaarevine kattoikkunoineen on aikanaan toiminut Tampereen Liikennelaitoksen turistibussina. Kuva: Mobilia

Mobiliassa vietetään tänään lauantaina linja-autopäivää. Tapahtuma alkaa Tampereen Keskustorilta lähtevällä vanhojen linja-autojen paraatilla.

Linja-autot saapuvat Keskustorille kello 9.30, ja paraati starttaa kohti Mobiliaa kello 10. Onnikoiden reitti kulkee Hämeenpuiston ja Ratinan kautta Kangasalantielle.

Mobiliassa päivän ohjelmaan kuuluu museobussiajelutuksia ja äänestys pihan sykähdyttävimmästä linjurista. Lapsille on tarjolla lisäksi lelubussien katsastuspiste ja tutustumiskierros linja-auton ratin taakse.

Tapahtuman teemana on Volvot. Pitkään linja-autoja harrastanut, Volvolla linja-autotiimissä työskentelevä Tom Rönnberg pitää aiheesta luennon.

Linja-autopäivässä juhlistetaan myös 40 vuoden ikään ehtinyttä Suomen linja-autohistoriallista seuraa. Luvassa on kurkistus sen historian hetkiin. Mobiliassa voi tutustua yhdistyksen jäsenten entisöintiprojektiin, Paunun vuonna 1950 käyttöön ottamaa Leyland Tiger Lops -linja-autoon.

Työt tämän Tiikerin kimpussa ovat jo kääntymässä loppusuoralle, joten autossa riittää ihailtavaa.

Mobilian linja-autoaiheinen Linjakasta menoa -näyttely täydentää päivän annin.

Linja-autopäivä lauantaina 4.8. kello 10–16 Mobiliassa, Kustaa Kolmannen tie 75. Linja-autopäivän bussiparaati Tampereen Keskustorilta Mobiliaan lähtee kello 10.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.