OP Kangasala tarjoaa Kesäduunin 25 nuorelle OP:n piikkiin

0
25 paikallista nuorta työllistyy ensi kesänä yhdistysten kautta. OP Kangasala maksaa palkan.

Ensikosketus työelämään on nuorille tärkeä juttu. OP Kangasala etsii helmikuun loppuun asti yleishyödyllisiä yhdistyksiä, jotka ovat kiinnostuneita tulevana kesänä tarjoamaan 15–17-vuotiaille nuorille kesätyön. Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjassa OP lahjoittaa yhdistyksille tuen nuoren palkkausta varten ja yhdistys työllistää nuoren kahdeksi viikoksi. OP Kangasala myöntää tukea yhteensä 10 000€ jaettuna enintään kahdellekymmenelleviidelle yhdistykselle. Palkkatuki on 400€ / nuori.

Kesällä 2019 nuoret työllistyivät yhdistyksissä urheilutapahtumien apulaisiksi, kyläyhdistyksen kunnossapitotehtäviin ja seuraksi senioreille. Tuen saavan yhdistyksen vastuulla on toimia nuoren työnantajana ja huolehtia työnantajavelvoitteiden toteutumisesta. OP edellyttää yhdistyksiltä sitoutumista Vastuullisen kesätyön periaatteisiin (https://kesaduuni.org/tyonantajalle/esimiehen-kesatyoopas/vastuullisen-kesatyon-periaatteet/).

– Työllistimme OP:n tuella viime kesänä Kuhmalahden Kotiseutumuseolle kaksi nuorta. Pidämme saatua tukea pankin huomionosoituksena yhdistyksemme tekemää työtä kohtaan. Samalla, kun yhdistys saa työlleen tekijän, nuori saa aidon kosketuksen työntekoon. Minusta on tärkeää saada nuoret arvostamaan työntekoa ja tiedostamaan työyhteisön sääntöjä. Me saimme kesäduunareiltamme uusia oivalluksia, iloitsee Kuhmalahden Kotiseutuyhdistyksen puheenjohtaja Arja Marttala.

Kampanja toteutetaan, jotta nuoret saavat kosketuksen työelämään ja heidän työnhakunsa helpottuu kokemuksen myötä jatkossa.

– On tärkeää, että nuori oppii ymmärtämään työn tekemiseen liittyvän vastuun ja myös rahan merkityksen. On varmasti eri asia käydä ostoksilla tai säästää itse ansaittua rahaa, sanoo OP Kangasalan toimitusjohtaja Jyrki Turtiainen.

OP Kangasala tarjoaa vuonna 2020 tuen yhteensä  25 nuoren työllistämiseksi. Osuuspankki valitsee tuen saavat yhdistykset maaliskuun alussa ja on yhteydessä kaikkiin tukea hakeneisiin yhdistyksiin.

– 4H Kangasala työllisti viime kesänä kolme nuorta OP:n tuella. 15-vuotiaat toimivat apuohjaajina leireillä ja avustivat konttorilla. Tämä on hieno mahdollisuus etenkin alle 18-vuotiaalle nuorelle, jonka työllistyminen on muuten hankalampaa. Kun aloittaa ajoissa kesätyöt, ennättää kerryttää kokemusta ja kerätä CV-rivejä myöhempää työllistymistä varten, kertoo Mikko Tahlo Kangasalan seudun 4H-yhdistyksestä.

Valtakunnallisesti Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan avulla työllistetään tuhansia nuoria yleishyödyllisissä yhdistyksissä ympäri Suomen. Kampanjan avulla tuetaan nuorten työllistymistä. Samalla kesätyö opettaa nuorelle oman talouden hallintaa. Kyseessä on jo seitsemäs kesä, jolloin osuuspankit ympäri Suomen tarjoavat nuorille mahdollisuuden tutustua työelämään. 

Yhdistykset voivat hakea osuuspankin Kesäduuni OP:n piikkiin –tukea helmikuun loppuun asti osoitteessa https://www.lyyti.in/Kesaduuni2020_Yhdistyshaku_OP_Kangasala.

– Yhdistysten suuntaan terveiseni on, että OP-tukea kannattaa hakea. Se hyödyttää työnantajaa ja ennen kaikkea nuorta työntekijää. Ja nuoret, tarttukaa tarjottuun mahdollisuuteen ja hakekaa rohkeasti Op-Kesäduunia, kannustaa Arja Marttala

Nuoret voivat hakea Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan kesätyöpaikkoihin 16. maaliskuuta alkaen osoitteessa op.fi/kangasala.

OP Kangasala
Keskustan konttori, Pälkäneen konttori, Vatialan konttori
Valtakunnallinen asiakaspalvelu 0100 0500
op.fi/kangasala
kangasalan.seudun@op.fi

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.