Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Opettaja on vuoden aikuisopiskelija

Perustelujen mukaan Mäkelä on näkyvässä ja kuuluvassa harrastuksessaan hyvä esimerkki oppilaille ja heidän perheilleen eläinikäisen oppimisen iloista ja hyödyistä.

Uutiset - 14.10.2014 kello 6.14
Opettaja on vuoden aikuisopiskelija
Teppo Mäkelä on ollut aktiivinen opistolainen 17 vuoden ajan. Hänen oma päivätyönsä on opettaa yläkoululaisia.

Valkeakoski-opisto on valinnut vuoden aikuisopiskelijaksi Pitkäjärven koulun biologian ja maantiedon opettajan Teppo Mäkelän.

Perustelujen mukaan Mäkelä on näkyvässä ja kuuluvassa harrastuksessaan hyvä esimerkki oppilaille ja heidän perheilleen eläinikäisen oppimisen iloista ja hyödyistä.

Mäkelä laulaa Kangasalan Mieslaulajissa ja soittaa kontrabassoa Balladipelimanneissa. Hän on myös ottanut opiston ryhmissä vastuuta sekä hallinnollisista että käytännön asioista.

Ohjelmistoa pohtimassa

Mäkelä lähti mukaan Mieslaulajiin vuoden 1998 alussa kuultuaan kuoroa edellisenä vuonna itsenäisyyspäivän juhlassa.

– Lankomies houkutteli mukaan ja hyvä niin. Mieskuorossa on aivan oma, hieno henkensä, Mäkelä kiittelee.

Mieslaulajat vaalivat ohjelmistossaan perinteitä, mistä Mäkelä on tyytyväinen. Hän kuuluu kuoron kuusihenkiseen musiikkilautakuntaan, joka yhdessä musiikillisen johtajan kanssa kokoaa ohjelmiston.

– On tärkeää, että johtaja pääsee toteuttamaan omia tavoitteitaan, mutta myös kuorolaiset saavat äänensä kuuluviin kappalevalinnoissa.

Valinnat tehdään ajoissa. Jo nyt lautakunta pohtii vuoden kuluttua syksyllä pidettävän viihdekonsertin linjauksia.

Mäkelä on tuonut toimintaan panoksensa myös kuoroyhdistyksen hallituksessa.

Roudausapuna

Hallinnollisen työskentelyn ohessa Mäkelä ei ole epäröinyt tarttua myös käytännön toimeen eli hän toimii pikkupelimannien roudarina.

– Olen päätynyt tähän tehtävään omien lapsieni musiikkiharrastuksen kautta. Pikkupelimannien vetäjällä on aivan tarpeeksi tehtävää esiintymisen alkaessa. Auttavat kädet ovat aina tarpeen, hän perustelee.

Omaa musiikillista pelimanniuttaan Mäkelä toteuttaa kontrabasistina Balladipelimanneissa. Alkajaisiksi hänen soittimensa oli harmoni, mutta kun basistille tuli tarvetta, hän opetteli uuden soittimen.

– Olen innokas uusien instrumenttien kokeilija, hän kuittaa.

Omaksi iloksi

Mies ei varsinaisesti ole ajatellut harrastuksiaan elinikäisen oppimisen näkökulmasta mutta tietää toki, että tutkimusten mukaan musiikki auttaa aivoja oppimaan.

– Olen kuitenkin valinnut harrastukseni puhtaasti omaksi ilokseni ja vastapainoksi työlle.

 

 

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös