Opetus päättyy Pohjassa ja Kautialassa – sivistyslautakunta esittää, että opetus jatkuu Kuhmalahdella

1
Pohjan koulussa järjestettiin helmikuussa kuulemistilaisuus koulun tulevaisuudesta. Tilaisuuteen osallistuivat muiden muassa kiinteistöinsinööri Olli Rissanen, Annakaisa Laine ja Elina Saloniemi.

Sivistyslautakunta päätti eilen tiistaina pitämässään kokouksessa esittää kaupunginvaltuustolle, että opetus lopetetaan nykyisissä Pohjan ja Kautialan koulukiinteistöissä.

Kautialan oppilaat siirtyvät esityksen mukaan Huutijärven kouluun.

Pohjan koulun osalta lautakunta päätyi esitykseen, jonka mukaan opetus säilyy Kuhmalahdella siten, että 1.–2.-luokkalaiset opiskelevat päiväkodin tiloissa ja muiden opetus järjestetään päiväkodin läheisyydessä sijaitsevissa tiloissa. Esityksen teki sivistyslautakunnan varajäsen kokoomuksen Soili Uotila-Välimäki, ja se hyväksyttiin lautakunnassa yksimielisesti.

Pohjan koulun osalta alkuperäinen esitys oli, että 1.–2.-luokkalaiset opiskelevat Kuhmalahden päiväkodin tiloissa ja 3.–6. luokkalaiset Sariolan koulussa Sahalahdella.

Samassa yhteydessä lautakunta päätti esittää, että Itä-Kangasalan palveluverkkosuunnitelma päivitetään mahdollisimman nopeasti.

1 kommentti

  1. Virkamiehen esityslista oli karmeaa luettavaa. Onneksi sivistyslautakunta on osoittanut olevansa ltk:nsa nimen mukainen ja kannattaa alakoulun pitämistä edelleen Kuhmalahden alueella. Pitkänäköisintä olisi rakentaa uusi koulu päiväkodin kulmille ja näin vahvistaa itä-Kangasalan vetovoimaa.
    Perinteisesti Kangasalla on arvostettu myös maaseutualueita. Ei kai tilanne ole ratkaisevasti viime vuosina muuttunut? Ei ainakaan kaupunkistrategiasta ja kaavamerkinnöistä päätellen.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.