Opetuspäällikkö päättää, jatkuuko opetus Kuhmalahdella – käytännössä tarvitaan tilat päiväkodin läheisyydestä

0

Kangasalan kaupunginhallitus päätti maanantain kokouksessa esittää kaupunginvaltuustolle, että opetus lopetetaan nykyisessä Pohjan koulukiinteistössä 1.8.2019 alkaen.

Lisäksi kaupunginhallitus esittää, että Itä-Kangasalan, eli Sahalahden ja Kuhmalahden, palveluverkkosuunnitelma päivitetään mahdollisimman pian.

Molemmat päätökset ovat sivistyslautakunnan esityksen mukaiset. Sivistyslautakunta linjasi myös Kuhmalahden alueen oppilaiden opetuksen järjestämisestä ensi lukuvuoden alusta.

Sivistyslautakunta esitti sille tehdystä alkuperäisestä esityksestä poiketen, että Kuhmalahden 1.–2.-luokkalaiset opiskelisivat päiväkodin tiloissa ja muut oppilaat päiväkodin lähellä olevissa tiloissa. Esityksen sivistyslautakunnalle teki varajäsen kokoomuksen Soili Uotila-Välimäki, ja sivistyslautakunta hyväksyi sen yksimielisesti.

Opetuspäällikön on viranhaltijapäätöksiä tehdessään kunnioitettava sivistyslautakunnan tekemää ehdotusta.

Koska oppilaiden sijoituksesta päättäminen ei kuulu kaupunginhallituksen tai -valtuuston toimivaltaan, kaupunginhallitus poisti oppilaiden sijoituspaikkaa koskevat kohdat ja osoitti ne viranhaltijan, eli opetuspäällikön päätettäväksi.

Opetuspäällikkö Merja Lehtonen kertoo päättävänsä Kuhmalahden alueiden oppilaiden sijoittamisesta sen jälkeen, kun valtuusto on päättänyt huhtikuun kokouksessa, lopetetaanko opetus nykyisessä Pohjan koulussa.

Opetuspäällikön on viranhaltijapäätöksiä tehdessään kunnioitettava sivistyslautakunnan tekemää ehdotusta.

Käytännössä sivistyslautakunnan ehdotuksen mukainen päätös tarkoittaisi, että 1–2.-luokkalaisia vanhemmille Kuhmalahden alueen oppilaille olisi etsittävä ennen ensi lukuvuoden alkua tilat päiväkodin läheltä.

Päätös uuden koulun rakentamisesta täytyy tehdä erikseen.

 

Kautialan lopettamisesta äänestettiin

 

Kaupunginhallitus äänesti maanantain kokouksessaan, esittääkö se valtuustolle opetuksen lakkauttamista Kautialan koulussa.

Sivistyslautakunnan esityksen, eli koulun lakkauttamisen puolesta äänesti kuusi ja vastaan kaksi hallituksen jäsentä. Yksi jäsen äänesti tyhjää.

Kyllä äänestivät Heikki Lyytinen, Raimo Kouhia, Merja Hackspik-Tuomisto, Jorma Jussila ja Teija Kulmalan varajäsen Saana Vahvelainen.

Ei äänen antoivat Tero Linna ja Marko Törhönen. Tyhjää äänesti Stiina Lahikainen.

Äänestystuloksen perusteella kaupunginhallitus esittää Kautialan koulun lakkauttamista ja oppilaiden siirtämistä Huutijärven kouluun ensi lukuvuoden alusta. Asia käsitellään ja päätetään valtuuston huhtikuun kokouksessa.

 

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.