Opetusryhmiä siirretään Pohjan koulussa sisäilman takia

0
Pohjan koulu on rakennettu vuonna 1952.

Kuhmalahden Pohjan koulussa on todettu sisäilmaongelmia. Terveysviranomainen on pyytänyt kaupungilta helmikuun loppuun mennessä selvitystä, mitä toimenpiteitä rakennuksessa tehdään.

– Opetustoimi tekee paraikaa tätä selvitystä teknisen puolen kanssa. Koululle on tilattu ensiavuksi ilmanpuhdistimia, kaupungin opetuspäällikkö Merja Lehtonen kertoo.

Koululla on kuitenkin jo alettu toimia. 1.–2.-luokkalaiset siirtyvät vielä tammikuun aikana Kuhmalahden päiväkodin tiloihin. Lapsia on ryhmässä 18, ja heidän kanssaan työskentelevät luokanopettaja, esikouluopettaja ja lastenhoitaja. Huoltajille on lähetetty asiasta tiedote tänään.

Koulun 3.–4.-luokkalaiset jäävät omaan luokkatilaansa. Se sijaitsee laajennusosassa, jossa ei ole vaurioita. 5.–6.-luokkalaiset siirtyvät opiskelemaan ruokalaan, joka myös sijaitsee laajennusosassa. Pienryhmätilana tulee toimimaan nykyinen opettajainhuone.

– Nyt tehtävät muutokset opetuksen järjestämiseksi ovat väliaikaisia. Jatkotoimenpiteistä ei ole vielä tehty päätöksiä, Lehtonen kertoo.

Rehtori Marjaana Myötyri sanoo, että opetusta on nyt olosuhteitten pakosta annettava muuttuneessa ympäristössä. Henkilökunta on tehnyt järjestelyjä parhaansa mukaan. Poikkeusjärjestelyihin on jouduttu turvautumaan jo aiemmin syksyllä, kun liikuntatilaa ei enää voitu käyttää.

 – Olemme liikkuneet ulkona tai huonon sään sattuessa luokkahuoneessa.Tarvittaessa käytössä on Pentosali, joka sijaitsee kirkonkylällä.

Vuonna 2015 valmistuneessa kouluverkkosuunnitelmassa työryhmä esitti, että Pohjan koulu lakkautetaan vuonna 2021. Esityksen mukaan 1.-4.-luokkien oppilaat siirtyisivät päiväkodin yhteyteen rakennettavaan uuteen kouluun ja 5.–6.-luokkien oppilaat Sariolan kouluun.

 

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.