Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Opiston kevät ulottuu ruisleivästä katutanssiin

Uutiset - 14.1.2014 kello 13.13

Valkeakoski-opiston kevätlukukausi starttasi viime viikolla. Moni syksyllä alkaneista kursseista jatkuu, ja jos tilaa on, niille voi mainiosti ilmoittautua mukaan.

Kangasalan osastolla on tarjolla monenlaista uuttakin, esimerkiksi paljon toivottua kotitalousoppia. Pikkolan koulun kotitalousluokassa leivotaan ruisleipää, valmistetaan täyte- ja voileipäkakkuja sekä kakunkoristeita.

– Näille kursseille ilmaantui heti ilmoittautuneita, osastonjohtaja Satu-Marjo Ala-Hautala tietää kertoa.

Lapsille ja nuorille

Tanssipuolella sykkivät latinalaisrytmit, kuten zumba.

Myös lapsia ja nuoria muistetaan. Liuksialan koululla kokoontuu helmikuusta alkaen oma street tanssi -ryhmä 7–12-vuotiaille ja tätä vanhemmille.

– Lapset ja nuoret eivät ole painopistealuettamme, mutta hyvän tanssinopettajan löydyttyä kokeilemme nyt tätä.

Arkku tai uurna

Korut kiinnostavat aina. Uutuutena on mahdollisuus opetella korujen ja pienten esineiden tekemistä posliinisavesta. Kevääseen kuuluu myös tutustuminen emalointiin.

Sahalahdella Sariolan koululla tehdään hieman epätavallisempia puutöitä. Kurssilla suunnitellaan ja valmistetaan omaan käyttöön tai vaikka lemmikkieläimelle arkku tai tuhkauurna.

Uusi kurssi, kalannahan parkkaus täyttyi välittömästi. Opisto otti sen ohjelmaansa yleisöltä tulleen vinkin perusteella.

– Kurssi järjestetään uudelleen, Ala-Hautala lupaa.

Asiaa vanhemmuudesta

Osastonjohtaja mainostaa myös maksuttomia yleisöluentoja, joiden aiheena on vanhemmuus.

Psykologi, äiti Reetta Rönkkö puhuu tammikuussa Sahalahdella alle kouluikäisistä lapsista ja helmikuussa Kangasalla teini-iästä.

Setelillä tammikuussa

Kursseille voi ilmoittautua oman aikataulunsa mukaan koska tahansa internetin välityksellä. Opiston puhelinnumero palvelee toimiston aukioloaikana.

Maksuvälineeksi käy tammikuun ajan liikunta- ja kulttuuriseteli. Sen jälkeen laskut lähtevät kotiosoitteisiin.

Opetusta on kevätkaudella tarjolla pääsääntöisesti 14 viikkoa. Viikko yhdeksän lomaillaan.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös