Oppimastaan onnelliset

0
Irma Virtanen, Terttu Salokannel ja Sirkka Juvakka ripustivat kuvataideopintoihinsa liittyvän yhteisnäyttelyn pääkirjaston näyttelytila Terraan.

Jos elinikäiselle oppimiselle kaivataan mannekiineja, niin kannattaa kääntyä Sirkka Juvakan, Terttu Salokanteleen ja Irma Virtasen puoleen. Eläkeikäistä kolmikkoa yhdistää Pirkkalan taidekoulu, jonka opetusta he ylistävät värikkäin sanakääntein.

Lauantaina yhteisnäyttelyään Kangasalan pääkirjaston taidetila Terraan pystyttäneet naiset vertaavat taidekoulua elämysmatkaan, jolla tuttu ja turvallinen pitää jättää taakse voidakseen kokea jotakin uutta.

Tavoitteellisesti etenevä opetus rohkaisee opiskelijoita monipuolisiin tekniikkakokeiluihin, mikä avaa mahdollisuuksien maailman.

Juvakkaa naurattaa, kun hän muistelee ensikosketustaan väripuupiirroksiin.

– Ajattelin, ettei niistä tule mitään. Nykyisin menetelmä kuuluu suosikkeihini.

Taiteilijattaret innostuvat puhumaan tekniikkalöydöistään ja kaatuneista ennakkoluuloistaan. Akryylin nopeudesta ja akvarellien yllätyksellisyydestä. Kuvanveiston vaikeudesta.

– Taide tuo sisältöä elämään ja avaa silmät havainnoimaan ympäröivää maailmaa. Oma tyyli löytyy ja vahvistuu vain tekemällä. Itsensä vähättelyn sijasta kannattaa kokeilla, taiteilijana jokainen on omanlaisensa, muistuttaa Virtanen.

Jämsästä vauhtia

Nyt Kangasalla esillä oleva Kolme sivellintä -näyttely kuuluu osana Juvakan, Salokanteleen ja Virtasen opintoihin.

Osa Terran seinille nyt ripustetuista töistä oli joulukuussa esillä Jämsässä.

– Toivomme töidemme koskettavan näyttelyvieraita valaisemalla ja tuomalla väriä heidän päiväänsä, sanoo Salokannel.

Irma Virtanen, Terttu Salokannel ja Sirkka Juvakka sanovat taiteilijoina olevansa harrastajia, vaikka kokevat rikastuneensa huikeasti niin taidollisesti, tiedollisesti kuin elämyksellisestikin Pirkkalan taidekoulussa opiskellessaan.

Heidän töitään on ollut esillä myös taideyhdistys Elon ja Pirkkalan taideyhdistyksen yhteisnäyttelyissä.

Kolme sivellintä – Sirkka Juvakan, Terttu Salokanteleen ja Irma Virtasen yhteisnäyttely 27.1.–14.2. pääkirjaston taidetila Terrassa.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.