Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

OrPo juhli pronssimitaleita Pitkäjärvellä

LP Kangasala jäi mitaleitta lentopallon mestaruusliigassa. Sunnuntaina Orivedellä nähdyt hyvät otteet olivat muisto vain, kun OrPo kävi runnomassa punapaidat maanrakoon suoraan kolmessa erässä.

Uutiset - 5.4.2016 kello 22.43
Katja Sirviö
OrPo juhli pronssimitaleita Pitkäjärvellä
Pronssi maistui OrPolle. Kuvassa riemuitsee ex-lp Maria Tuominen. ©Jouni Valkeeniemi
LP Kangasala-Oriveden Ponnistus 0–3
(24–26, 22–25, 19–25)
 

Pronssimitalin kohtalon ratkaisi lopulta OrPon kovempi halu voittaa.

– Me pelasimme käsijarru päällä koko ajan. Orivedellä oli kovempi tahtotila. He uskalsivat tehdä kovia ratkaisuja, joista osoituksena oli Salla Karhun lopun syöttöputki. Onnistuminen tulee, kun uskaltaa painaa kovasti ja rennosti. Lisäksi toisen erän ison johdon menettäminen vei meiltä uskoa, LP Kangasalan päävalmentaja Ismo Tahvanainen kuvaili.

Toisen erän vahvasti aloittanut kotijoukkue johti erää seitsemällä pisteellä, mutta hävisi sen lopulta kolmella.

Kolmannessa erässä 19–19 -tasatilanteessa Salla Karhu kuritti syöttövuorollaan entistä seuraansa kovalla kädellä ja vei OrPon erä- ja otteluvoittoon.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!

– Tämä on voitettu mitali meille. Olemme nyt siinä paikassa, johon tällä joukkueella ja tällä pelillä kuulumme, orivesiläisten päävalmentaja Teemu Oksanen totesi.

– Meillä oli varmasti kovat paineet voittaa kotisalissa. Fiilis kentällä näytti hyvältä koko ajan. En tiedä sitten, eivätkö päät kestäneet. Tiesimme kuitenkin, että olimme OrPoa parempia runkosarjassa, LP Kangasalan Nette Tuominen harmitteli ottelun jälkeen.

Mitaliputki poikki – Tuomisen tie vie Belgiaan

Kymmenes perättäinen SM-mitali jäi Nette Tuomiselle haaveeksi. LP Kangasala jäi lentopallon mestaruusliigassa kaudella 2015–2016 neljänneksi, kun se hävisi Oriveden Ponnistukselle tiistai-iltana kotonaan suoraan kolmessa erässä.

26-vuotias yleispelaaja on ollut mitaleilla yhtäjaksoisesti vuodesta 2007 lähtien. Yhdeksään kauteen mahtuu kaksi SM-kultaa, neljä hopeaa ja kolme pronssia.

Ratkaisevan kolmannen ottelun Tuominen seurasi vaihtopenkiltä lyhyttä kolmannen erän kenttäkomennusta lukuun ottamatta.

– On todella raskasta katsoa vierestä tämmöisiä pelejä. Itse ei voi tehdä muuta kuin toivoa, että kaikki päättyy hyvin, Tuominen kuvaili tilannetta, eikä edes yrittänyt nieleskellä kyyneleitään.

Kulunut kausi oli Tuomiselle toinen ja myös viimeinen punapaidoissa. Ensi kaudeksi hän suuntaa Belgiaan.

– Tämä kausi on ollut vaikea. Olen ollut hyvässä kunnossa fyysisesti, mutta peliaikaa ei ole vain tullut, Tuominen harmitteli.​
Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös