Koti Uutiset Osa Suoraman kirjaston kirjoista päätyi kierrätykseen

  Osa Suoraman kirjaston kirjoista päätyi kierrätykseen

  0

  Suoraman kirjaston pihamaalla ollut, poistokirjoja sisältävä roskalava on herättänyt ärtymystä ohikulkijoissa. Sosiaalisessa mediassa keskustellaan muun muassa siitä, miksi lakkautetun kirjaston aineistoa ei ole jaettu lahjoituksina.
  – Aloimme jakaa kirjoja muihin kunnan toimipisteisiin heti, kun lakkautuspäätös oli selvä, vastaa kirjastonjohtaja Annamari Nikara-Nummi.
  – Niidenkin hyllytila on kuitenkin rajallinen, ja lisäksi yksiköissä on paljon samoja kirjoja.
  Seuraavaksi kirjoja lahjoitettiin kunnan palvelukeskuksiin niiden tilan ja tarpeen mukaan. Lopuksi kirjoja myytiin edullisesti asiakkaille kolmen päivän ajan.
  Lasten aineisto jäi kokonaisuudessaan Suoramalle, sillä koulukirjasto ottaa sen käyttöön.
    Suoraman kirjaston lakkautuspäätös tehtiin 8.6.
  – Meillä oli kesälomakauden takia nelisen viikkoa aikaa organisoida kirjaston tyhjennys. Tyhjensimme samalla myös kellarissa sijainneen Kangasalan kirjastojen varaston, jossa oli aineistoa muun muassa laitoskirjastojen ajalta.
  – Tämäkin materiaali käytiin läpi, ja tarvittava aineisto siirrettiin muihin toimipisteisiin. Kirjastoaineiston kiertokulkuun kuuluu, että se tulee jossain vaiheessa tiensä päähän, Nikara-Nummi sanoo.
  Kirjalava on jo viety pois. Materiaali päätyy Tampereen Paperinkeräys Oy:n kautta teollisuuden käyttöön ja kierrätykseen.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän