Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Osoite ja koulupolku ratkaisevat esiopetuspaikan

Esiopetukseen ilmoittautuminen alkaa tämän viikon keskiviikkona. Uutta on nyt se, että enää ei haeta tiettyyn yksikköön, vaan esiopetuspaikka määräytyy lapsen osoitteen ja tulevan koulupolun mukaan.

Uutiset - 11.1.2019 kello 11.42
Kangasalan Sanomat
Osoite ja koulupolku ratkaisevat esiopetuspaikan
Suoraman esiopetuksesta suunnistaa ensi syksynä koulutielle noin 65 eskaria. Helinä Halkosalo ja Anni Verho vakuuttavat, että yhtään ei jännitä. Auri Ahonen (kesk.) paljastaa, että ehkä kuitenkin hieman.

Varhaiskasvatus selvittää kunkin lapsen koulupolun yhdessä rehtoreiden kanssa.

– Uusi systeemi on tulevaisuutta ajatellen lapsen ja koko perheen etu, varhaiskasvatuksen suunnittelija Niina Kettunen-Niemi sanoo.

Samanlainen käytäntö on jo toiminut kouluun ilmoittauduttaessa.

Esiopetukseen ilmoittaudutaan sähköisellä lomakkeella, joka löytyy kaupungin verkkosivuilta.

Jos tämä ei ole mahdollista, asian voi hoitaa kahden viikon kuluttua keskiviikkona 23.1. kello 8–10 Suoraman ja Pikkolan päiväkodeissa.

Perheet saavat tiedon paikasta viikolla 8.

Esiopetus on nykyisin velvoittavaa eli vanhempien on huolehdittava siitä, että lapsi saavuttaa esiopetuksen tavoitteet oppivelvollisuutta edeltävänä vuonna.

– Kangasalla esiopetukseen osallistuu käytännössä sata prosenttia ikäluokasta, Kettunen-Niemi kertoo.

Kaupunki järjestää opetusta päiväkodeissa ja kouluissa. Paikkakunnalla on myös neljä yksityistä palveluntuottajaa, jotka järjestävät esiopetusta: Touhula Ilkossa, Eglanninkielinen leikkikoulu Pikonlinnassa sekä Pilke ja Jumping Beans English Daycare Ruutanassa.

Lisäksi lapsia on vuosittain esiopetuksessa myös kaupungin ulkopuolella, esimerkiksi Steinerkoulussa, Svenska Barndagshemmet -päiväkodissa ja Tampereen kristillisessä koulussa.

Yksityistä esiopetuspaikkaa haetaan suoraan kyseisestä yksiköstä, mutta asiasta pitää tiedonsaannin takia ilmoittaa myös Kangasalan kaupungille sähköisellä ilmoittautumislomakkeella.

Ilmoittautuminen esiopetukseen,perusopetukseen ja koululaisten iltapäivätoimintaan 23.1. saakka.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös