Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Outo usva olikin kytevä tulipalo

Uutiset - 21.8.2014 kello 7.18

Huhtalantiellä sijaitsevan omakotitalon asukkaat huomasivat lauantaiaamuna outoa usvaa talonsa pihalla. Ulkona asukkaille selvisi, että "usva" olikin katon alta tulevaa savua.

Talon omistaja yritti estää palon leviämisen tyhjentämällä jauhesammuttimen kattilahuoneeseen.

Palokunta saapui paikalle yhdeksän aikaan aamulla ja paikansi kytevän palon välikaton rakenteista.

– Asukas kertoi, että edellisenä päivänä oli ukkostanut, joten epäilen että palo on saanut alkunsa ukkosen aiheuttamasta piikistä sähkölaitteisiin.

– Välipohjassa kulkee asennusputken sisällä olevat sähköjohdot. Vaikea kuvitella, mikä muu kuin ukkonen olisi voinut kuumentaa ne, sammutustöitä johtanut palomestari Matti Saarinen arvioi.

Palomiehillä meni ullakon raivauksessa ja välikaton purkamisessa useampi tunti. Ullakon lattiaa ja rakenteita avattiin 10-15 neliön verran.

– Palo oli ehtinyt kyteä pitkään rakenteissa. Onneksi savu havaittiin ajoissa, sillä jos ullakolle olisi syttynyt avotuli, olisi vahingot moninkertaisia, Saarinen toteaa.

Uhkaava tulipalo saatiin sammutettua raivaustöillä ja talo säästyi suuremmilta vahingoilta.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös