Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Pääkirjastoon pääsee jo aamuyhdeksältä

Pääkirjaston toisen kerroksen asiakastiloihin on kahden viikon ajan päässyt jo aamuyhdeksältä.

Uutiset - 14.9.2018 kello 8.00
Kangasalan Sanomat
Pääkirjastoon pääsee jo aamuyhdeksältä
Tuomo Rapo käyttää aktiivisesti Vatialan kirjaston omatoimiaikaa. Pääkirjastoon hän osui aamutuiman sattumalta.

– Halusimme parantaa palveluiden saatavuutta. Keskustassa liikkuu heti aamusta paljon ihmisiä, ja nyt he voivat samalla piipahtaa lainaamassa kirjan tai vaikka ottamassa tulosteita, kirjastopalvelujohtaja Sonja Hakkarainen sanoo.

Varhainen aukioloaika on käytössä maanantaista perjantaihin.

Aamun ensimmäinen tunti on omatoimiaikaa, jolloin henkilökunta ei ole paikalla palvelemassa. Asiakas voi kuitenkin lainata ja palauttaa, käyttää kirjaston tietokoneita, lueskella ja viettää aikaa.

Myös alakerran lehtilukusali avaa ovensa kello yhdeksän.

Tuomo Rapo osui viime viikolla paikalle sattumalta.

– Olin keskustassa asioimassa, kun huomasin kirjaston oven käyvän. Mukava yllätys, että pääsin etsimään sopivaa lainattavaa saman tien, hän jutteli.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!

Vatialan kirjaston omatoimiaika on Rapolle tuttu, ja hän käyttää mahdollisuutta ahkerasti.

– Iltaisin on helppoa käydä lainaamassa, palauttamassa ja lukemassakin. Kirjasto on erittäin keskeinen kaupunkilaisten ajanviettopaikka ja tärkeä palvelu, hän summaa.

Vatialassa omatoimiaika on ollut käytössä pian vuoden. Se antoi kävijöille lisää asiointiaikaa aamuihin, iltoihin ja viikonloppuihin.

– Uudistus on osoittautunut todella tarpeelliseksi, ja olemme saaneet siitä myönteistä palautetta, kirjastonjohtaja Raija Stenman sanoo.

Suosiosta kertovat kävijä- ja lainausluvut.

Vatialan kirjastossa kävi tammi–kesäkuussa 18 429 asiakasta. Määrä nousi edellisvuoden vastaavasta ajankohdasta liki 5 000:lla.

Lainojen määrä kohosi vastaavassa vertailussa hieman vajaalla 11 000:lla. Vilkkaimpia päiviä ovat lauantai ja sunnuntai ja myös maanantai-ilta on suosittu.

– Ihmiset tekevät omatoimiaikana samoja asioita kuin muulloinkin: lainaavat, palauttavat, hakevat varauksia, käyttävät tietokonetta, lukevat lehtiä ja ottavat tulosteita.

– Palvelua tarvitaan kuitenkin edelleen. On esimerkiksi asiakkaita, jotka haluavat asioida ihmisen, ei koneen kanssa, Stenman tietää.

Kommentoi / Keskustele aiheesta
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös