Pääladut kunnossa, ulkojäät poikkeuksellisen myöhässä

0
Kyötikkälän urheilukeskuksen ladut olivat tiistaina hyvässä kunnossa pienestä vesisateesta huolimatta. Emil (vasemmalla), Ida, Outi ja Elmeri Laaksonen ovat käyneet hiihtämässä joululoman aikana päivittäin.

Kangasalan latuverkon pääreitit ovat olleet parisen viikkoa hyvässä hiihtokunnossa. Kaukaloiden ja muiden luonnonjäiden ensi jäädytykset vierähtivät nyt ensi kertaa yli vuodenvaihteen.

Ulkoliikuntapaikkojen kunnossapidon etumies Martti Vainio ei muista, että luistelukauden aloitus olisi lykkääntynyt koskaan tammikuun puolelle. Yleensä viimeistään marraskuu tuo sen verran pakkasia, että kenttien jäädytys on mahdollista.

– On tavallista, että jäät sitten sulavatkin välillä, kun talven aikana tulee leudompia kausia. Mutta jäätä ollut kentillä aina ennen vuodenvaihdetta, Vainio toteaa.

Kunnossapitoväki on tampannut ja kastellutkin luistelukenttien pohjia. Jääareenat ovat siten luistelukunnossa jo muutaman päivän sisällä sen jälkeen, kun sää menee riittävästi pakkasen puolelle.

Hiihtäjät ovat päässeet nauttimaan hyvistä lumioloista parin viikon ajan.

Kyötikkälän, Kirkkoharjun ja Vatialan ladut ovat olleet jopa erinomaisessa kunnossa.

Tiistain vesisade merkitsi sitä, että vettä voi kertyä notkopaikkoihin. Ladut pysyvät kuitenkin kunnossa lämpimästä säästä huolimatta.

– Olemme saaneet lunta taivaalta latupohjia varten niin hyvin, että ne kyllä kestävät. Lunta riittää, ja hiihtämään pääsee molemmilla hiihtotavoilla.

Lue lisää latu- ja jäätilanteesta 4.1.2018 ilmestyneestä numerostamme:

https://kangasalansanomat.fi/ksdigi

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.