Pääsiäisen lempeä lähettiläs

0
Lily Lilja toi kummiaasilleen pääsiäistervehdyksen sekä porkkanoita.

Camilla on pääsiäisen lähettiläs. Se tuli Katariina Välikankaalle Saarikyliin kaksi vuotta sitten. Ja mikäpä sopisikaan saapumispäiväksi aasille paremmin kuin pitkäperjantai. 
– Tuumin, että pihapiiriimme olisi kiva saada aasi. Taustalla on hyväntekeväisyysajattelu eläinten vanhainkodista. Lopulta pohjoissuomalaisen kotieläinpihan konkurssipesästä löytyi aasi vailla kotia, Välikangas muistelee.
Camilla on siitä onnellisessa asemassa, että se sai paitsi eläkekodin myös viisi kummia. Kattaakseen ostohinnan ja kuljetuksen Välikangas keksi kaupata osa-aasiosakkeita ystävilleen. Markku ja Lily Liljasta tuli näin aasikummeja, jotka käyvät nauttimassa Camillan seurasta.
– Camillaa on aina niin mukava käydä katsomassa. Se on viehättävä persoona ja oikea stressin poistaja, Lily Lilja kertoo.
Hän tunnustautuu eläinrakkaaksi ihmiseksi, mutta aasit olivat jääneet vieraiksi. Ajatus kummiaasista kuitenkin viehätti, ja Camilla on osoittautunut kaiken viehätyksen arvoiseksi.

Camilla on hurmannut lempeällä olemuksellaan myös Liljan ystävät sekä Välikankailla vierailevat lapset, joiden ensimmäinen kysymys yleensä kuuluu: ”Missä Camilla on?”
– Tuttavat ovat äärettömän kiinnostuneita, käymme usein Camillaa tapaamassa.
Camilla on paikallinen julkkis. Se tekee PR-töitä Haaviston myllyllä eri tapahtumien aikaan ja on saanut roolin tulevassa Heinähattu-elokuvassa
– Myllypäivillä sillä oli päässään vaaleanpunainen lierihattu, ja yhdellä rouvalla oli samanlainen. Tosin ilman korvanreikiä, Välikangas naurahtaa.
Camilla on kerännyt rahaa kehitysmaan tytöille ja poseerannut Liljan ystävilleen lähettämissä joulukorteissa. Onpa sillä diplomi keppihevosluokan suorittamisestakin. Jos huomiota ei ole tippunut tarpeeksi, Camilla on hankkinut sitä itse.
– Yhteen aikaan se tykkäsi mennä Saarikylientielle ja pysäytti liikenteen. Sillä oli oma ”porkkanatulli”, Välikangas kertoo.

Porkkanat ovat Camillan herkkua, mutta kaviovaivoista kärsinyt aasi noudattaa tarkkaa ruokavaliota.
– Katariina on tehnyt suuren työn, että on saanut Camillan kuntoon. Kaviot olivat huonot ja jalat jäykät. Kahdessa vuodessa Camilla on nuorentunut silmissä, Lilja kertoo.
Mikään nuorikko 23-vuotias rouva ei ole, mutta aasit voivat elää jopa 40-vuotiaiksi.
– Se on elänyt täällä hyvää elämää. Syönyt hyvin, ulkoillut paljon, sillä on kavereita ja se on rakastettu, Välikangas toteaa.
Kavereilla hän tarkoittaa kolmea hevosta, joista laumanjohtaja 165-senttinen Patsy on ottanut alle metrin korkuisen Camillan suojelukseensa.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.